Artikelen

Freelancing In Europe voorkant e-book

Nieuwste artikelen

A freelancer using tips on how to increase productivity
Lees
17 juni 2024

Vijf bewezen methoden om jouw productiviteit als freelancer te verhogen tijdens projectwerk

Als freelancer is het maximaliseren van je productiviteit van cruciaal belang om succesvol te zijn in een competitieve omgeving, maar ook belangrijk is dat je vrije tijd overhoudt om een gezonde balans te behouden en te voorkomen dat je uitgeput raakt. Gelukkig zijn er verschillende bewezen methoden die je kunt toepassen om je productiviteit te verhogen en je projectdoelen efficiënt te bereiken. In dit artikel zullen we vijf effectieve methoden bespreken, elk uitgebreid uitgelegd en ondersteund door onderzoek, die je kunnen helpen om meer gedaan te krijgen tijdens het werken aan een project.

Freelancer die klantgesprek beheerst
Lees
30 mei 2024

De gids voor freelancers om klantgesprekken te beheersen

Als freelancer kan je eerste indruk de doorslag geven bij een nieuwe klant of je een kans laten missen. Dit artikel biedt je een uitgebreide gids om je effectief voor te bereiden en indruk te maken op je potentiële klanten vanaf het eerste contact.

Relation client
Freelance
Lees
27 mei 2024

Schneider Electric en Malt revolutioneren HR-strategie

Het partnerschap met Malt betekent een paradigmaverschuiving voor Schneider Electric, wereldleider in energiebeheer en automatisering, waarbij freelancen centraal staat in hun HR-strategie en zo een revolutie ontketent in de werving van talent.

Entreprise
Career
Relation client
Success Story
Managers die feedbackstrategieën toepassen bij freelancers
Lees
27 mei 2024

Optimaliseer Samenwerkingen met Freelancers: Drie Feedbackstrategieën voor Managers

Als manager begrijp je dat het succes van projecten vaak afhangt van de effectiviteit van samenwerkingen met freelancers. Het werken met freelancers biedt een reeks voordelen, waaronder flexibiliteit en toegang tot gespecialiseerde vaardigheden. Maar net als bij elke vorm van samenwerking, kunnen er uitdagingen ontstaan. Eén van de grootste uitdagingen is het effectief communiceren van verwachtingen en verbeterpunten. Hoe kun je ervoor zorgen dat je samenwerking met freelancers vlekkeloos verloopt en dat je krijgt wat je verwacht? Het antwoord ligt in het vermogen om op de juiste manier feedback te geven. In dit artikel bekijken we hoe managers effectieve feedback kunnen geven aan freelancers, en hoe dit de sleutel kan zijn tot het optimaliseren van samenwerkingsverbanden.

AI en tinnitus
Lees
4 mei 2024

Beloften van AI, pas op voor tinnitus

Het verschil tussen wat AI belooft en de echte resultaten die bedrijven ermee halen, zorgt voor een soort voortdurende irritatie, alsof je een piep in je oren hebt. Dit laat zien hoe moeilijk het kan zijn om verwachtingen in lijn te brengen met de werkelijkheid op de werkvloer. Om deze spanning te verminderen, moeten bedrijven hun aanpak veranderen door AI stap voor stap in te voeren en haalbare doelen te stellen.

Freelance
IA

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Tips, trends, nuttige gidsen... ontvang onze laatste berichten rechtstreeks in je inbox.

Abonneren
Lees
30 april 2024

De gids voor freelancers over ghosting

Ontdek essentiële tips voor freelancers om ghosting tegen te gaan en professionele relaties te onderhouden. Leer proactieve strategieën om communicatie-uitdagingen aan te pakken, snel op vragen te reageren en transparantie te bevorderen. Verhoog je freelance-ervaring met effectieve tactieken om ghosting te voorkomen.

Lees
30 april 2024

Economische veerkracht: hoe freelancers uitdagingen in kansen omzetten

Geconfronteerd met de complexe economische uitdagingen van Europa, doen freelancers meer dan alleen overleven; ze bloeien. Door obstakels om te zetten in kansen, tonen ze hun onmisbare rol in het stimuleren van innovatie en groei over het hele continent.

Lees
16 april 2024

Optimaliseer je profiel: kies de juiste vaardigheden om op te vallen

Het creëren van het ideale freelance profiel dat nauwkeurig je vaardigheden, expertise en dienstenaanbod weergeeft, is lastiger dan het lijkt. Sommige freelancers zijn vaak te bescheiden en laten essentiële vaardigheden weg die klanten zoeken. Anderen gaan te ver en noemen een overweldigend aantal competenties op. Het vinden van de juiste balans vereist enige nuance, maar maak je geen zorgen - dit artikel zal je door winnende strategieën leiden voor het selecteren van je profielvaardigheden.

Freelancer
Profiel Malt
Lees
15 april 2024

Drie belangrijke lessen voor bedrijven uit Malt's recentste rapport over freelancen in Europa

In een steeds veranderend economisch klimaat passen bedrijven voortdurend hun strategieën aan om te gedijen te midden van onzekerheid. Malt’s recente economische rapport werpt een verhelderend licht op de trends en verschuivingen in de freelance-sector in Europa voor het jaar 2024. Dit rapport, gebaseerd op onderzoek onder meer dan 5.000 freelancers en gesprekken met bedrijven in verschillende Europese landen, biedt een schat aan inzichten en waardevolle lessen voor bedrijven die de toekomst van werk willen omarmen. Bij Malt geloven we dat het essentieel is voor bedrijven om zich te blijven aanpassen aan deze verschuivingen en de toekomst van werk tegemoet te treden. Ontdek nu alvast drie krachtige lessen uit het rapport, en geef je bedrijf een voorsprong met het verfijnen van wervingsstrategieën, bouwen van hybride superteams en aangaan van duurzame samenwerkingsverbanden met freelancers, waardoor je veerkrachtig en concurrerend blijft te midden van de uitdagende economische omstandigheden.

Freelancers regelen hun pensioen
Lees
4 april 2024

Waarom je als freelancer je pensioen goed moet regelen

Als freelancer heb je vaak geen werkgever die een pensioenregeling voor je heeft getroffen. Dit betekent dat je zelf verantwoordelijk bent voor het regelen van je pensioen. Dit is belangrijk omdat je op deze manier zorgt voor financiële zekerheid op latere leeftijd. Je wil immers niet afhankelijk zijn van alleen de AOW-uitkering, die niet altijd voldoende is om de levensstijl te bieden waar je van droomt. Ook al lijkt het regelen van je pensioen niet altijd het meest boeiende onderwerp, het is een belangrijke stap om een basis te leggen voor een leven vol kansen en fijne momenten!

Lees
2 april 2024

Heroverwegen van klantreizen in het tijdperk van Kunstmatige Intelligentie

AI baant de weg voor ongekende hyper-personalisatie van de klantenervaring, maar stelt ook immense uitdagingen op het gebied van training, ethiek en regulering voor de duurzame adoptie ervan. Ontdek meer in dit artikel na ons Smalt Talk evenement.

IA

Abonneer je op onze nieuwsbrief