Game Designers freelancers

 • De grootste community van talenten in digitale beroepen
 • Een vereenvoudigd beheer van al je opdrachten
 • Begeleiding en op je behoeften afgestemde diensten

Beveiligde betalingen

Axa Opdrachten verzekerd door Axa

Juridische documenten gecontroleerd

Meer dan 70.000 bedrijven gingen je al voor

 • Crédit Agricole
 • AXA
 • Netseen
 • Evaneos
 • BlaBlaCar

Eindelijk. Een snelle en slimme manier om freelancers te vinden

 1. Zoek.Vind in een paar klikken de juiste freelancer voor jouw project. Ontdek eenvoudig het juiste talent tussen duizenden geverifieerde profielen met onze slimme zoekmachine.

 2. Huur in. Manage quotes, contracten, deadlines en overige communicatie op één centrale plek, via Malts intuïtieve interface.

 3. Herhaal. Project afgerond? Zodra jouw betaling onderweg is naar jouw freelancer, kun je direct een nieuw project opstarten.

Game Designer: Inzicht in zijn of haar beroep en zijn of haar prestaties

De naam zegt het eigenlijk al, een freelance game designer ontwikkelt videospelletjes. Hij of zij bedenkt het concept van het spel en zorgt ervoor dat dit gebouwd wordt. Het is de bedoeling dat de game zo aantrekkelijk mogelijk wordt voor de eindgebruiker. Game designers coderen de functionaliteiten en specificaties van het spel en werken nauw samen met sound designers, animatoren en grafisch ontwerpers.

3 tips om de beste freelance game designer te vinde

1. Wat doet een freelance game designer?

Freelance game designers of spelontwikkelaars staan aan de basis van het ontwerp van een videospel. Ze bepalen het spelconcept en zorgen ervoor dat de andere leden van het team (programmeurs, animatoren, grafisch ontwerpers, sound designers) niet van deze lijn afwijken. Ze schrijven de verhaallijn, zorgen voor goede storytelling, bedenken interessante spelelementen en ontwikkelen boeiende personages.

Freelance game designers hebben een passie voor gamen. Ze zijn altijd op zoek naar innovatieve concepten, maar zijn ook creatief en kunnen hun eigen ideeën en visie realiseren met behulp van hun team.

Het voornaamste doel van een game designer is om de gebruiker, de speler, gelukkig te maken. Dit kan verschillende vormen aannemen, een game designer kan de spelers uitdagen met slimme puzzels en lastige opdrachten of indruk proberen te maken door prachtige landschappen en originele en verrassende gameplay.

2. Hoe werkt een zzp game designer? Hoofdtaken en competenties

Een goede freelance game designer heeft niet alleen een passie voor gamen, maar ook voor de technieken waarmee games worden gemaakt. Om een goed spel te ontwikkelen moeten ze kennis hebben van alle vaardigheden die nodig zijn om het spel te maken, zoals game design, gamification en 3D modeling.

De favoriete software van game designers is Unity 3D of Unreal Engine, verder werken ze veel met de Adobe Suite (Photoshop, Illustrator, After Effects) en gebruiken ze software om hun ideeën duidelijk en efficiënt te presenteren, zoals Microsoft PowerPoint. Freelance game designers besteden meerdere uren per dag aan het doen van onderzoek over het thema van hun videospel. Dit is nodig om hun creativiteit te voeden en om een game te ontwerpen met een goed verhaal.

De game designer is de spin in het web van het ontwerpteam. Hij of zij staat continu in contact met programmeurs, designers en de project manager. Daarom is het belangrijk dat ze beschikken over goede communicatieve vaardigheden. Zzp game designers werken vanuit huis of op kantoor. Op hun werkplek moeten ze in elk geval beschikking hebben tot een krachtige computer met meerdere schermen.

3. Freelance game designer gezocht, hoe vind je de juiste zzp’er?

Wil jij een videospel ontwikkelen en ben je op zoek naar de juiste freelance game designer voor het project? Bij het kiezen van een zzp’er op Malt is het belangrijk om op een paar belangrijke criteria te letten:

Ervaring

Voor je met een freelance game designer in zee gaat is het goed om op hun Malt Profiel te bekijken wat voor ervaring ze hebben. Hebben ze al eerder een game van deze omvang gemaakt? Kunnen ze werken in een groot team? Hebben ze ervaring met de software die jij wilt gebruiken voor het spel? Dit zijn allemaal belangrijke vragen om je vooraf te stellen, want een game designer die vooral individuele platform projecten heeft gedaan zal misschien niet je eerste keuze zijn om een 3D-game te ontwikkelen met een team van 20 medewerkers.

Reputatie

Dankzij het beoordelingssysteem op het platform van Malt weet jij van tevoren wat de kwaliteit van het werk van freelancers is. Aan het eind van een opdracht vragen wij elke opdrachtgever om een beoordeling. Op deze manier krijgen toekomstige klanten een idee van het werk en de werkethiek van de freelance game designer.

Beschikbaarheid

In de zoekmachine van Malt kun je filteren op verschillende criteria. Ben je op zoek naar iemand die fulltime beschikbaar is? Zoek je iemand die in de buurt woont en op kantoor komt werken of juist iemand op afstand? Geef aan waar je naar op zoek bent, zodat je alleen profielen te zien krijgt die passen bij jouw project.

Tarief

Op het Malt Profiel van freelancers kun je zien wat hun dagtarief is. Neem contact op met interessante profielen en vraag om een offerte. Sommige zzp game designers zullen een offerte maken op basis van hun uurtarief en een schatting van hoeveel uur ze nodig hebben voor het gehele project. Andere freelancers factureren op projectbasis. Aarzel niet om de freelancer te vragen om uitleg over de offerte.