Malt Logo

Cloud Engineers freelancers

  • De grootste community van talenten in digitale beroepen
  • Een vereenvoudigd beheer van al je opdrachten
  • Begeleiding en op je behoeften afgestemde diensten
No results found
No results found
of Een opdracht indienen
Beveiligde betalingenAxa Opdrachten verzekerd door Hiscox Geverifieerde freelancers

70.000 bedrijven versnellen met Malt

Eindelijk. Een snelle en slimme manier om freelancers te vinden

  • Zoek. Vind in een paar klikken de juiste freelancer voor jouw project. Ontdek eenvoudig het juiste talent tussen duizenden geverifieerde profielen met onze slimme zoekmachine.

  • Huur in. Manage quotes, contracten, deadlines en overige communicatie op één centrale plek, via Malts intuïtieve interface.

  • Herhaal. Project afgerond? Zodra jouw betaling onderweg is naar jouw freelancer, kun je direct een nieuw project opstarten.

Tarieven van Cloud Engineer freelancers

Het gemiddelde dagtarief van ervaren freelancers bedraagt € 626.

Hun dagtarief verschilt afhankelijk van de stad waarin ze zich bevinden. Voorbeeld: het dagtarief van een Cloud Engineer in Amsterdam is €713 terwijl die in Rotterdam €717 is, of €694 in Eindhoven.

Cloud Engineer: Inzicht in zijn of haar beroep en zijn of haar prestaties

Freelance cloud engineer: Alles over het beroep en de diensten

Een cloud engineer, of cloud computing engineer is expert op het gebied van opslag, beheer en beveiliging van data in externe virtuele ruimtes. Een freelance cloud engineer helpt zijn of haar klanten bij het toepassen van de strategie voor dataopslag via cloud computing platforms.

4 Tips om de juiste freelance cloud engineer te vinden

1. Wat doet een freelance cloud engineer?

Freelance cloud engineers zijn expert op het gebied van cloud computing. Onder cloud computing vallen verschillende oplossingen, zoals cloudtools waarmee infrastructuur en platforms worden gecreëerd om toepassingen op te laten draaien (IaaS, infrastructure as a service en PaaS, platform as a service) of software die als dienst afgenomen wordt (SaaS, software as a service). Vergelijkbare profielen zijn cloud architects en cloud consultants.

Cloud computing brengt veel voordelen met zich mee voor een bedrijf. Zo hoeft er geen plaatselijke server opgezet te worden, wat kosten bespaart. Ook kan een bedrijf onder andere rekenen op snelle toegang tot gegevens, uitstekende prestaties en een hoog beveiligingsniveau.

Een freelance cloud engineer helpt bij het identificeren van de juiste aanbieder voor cloudoplossingen. Hij of zij bepaalt wat er precies nodig is om processen te optimaliseren en houdt daarbij rekening met zakelijke vereisten, het budget, uitdagingen op het gebied van de locatie van gegevens, etc. De freelance cloud engineer begeleidt het bedrijf vervolgens bij de opslag, migratie en beveiliging van data.

2. Hoofdtaken van een freelance cloud engineer

Cloud engineers beginnen hun opdracht door te kijken naar wat hun klant precies nodig heeft. Op basis daarvan kunnen ze het meest geschikte cloudplatform uitkiezen. Ze inventariseren binnen het bedrijf hoe clouddiensten ingezet kunnen worden en wat de gebruikerseisen zijn (toegang, veiligheid, etc.). Dit wordt allemaal uitgewerkt in een projectplan, wat vervolgens voorgelegd wordt aan de opdrachtgever.

Zodra het projectplan is goedgekeurd kan de cloud engineer beginnen aan de implementatie ervan. Ze creëren de infrastructuur of het platform waarop de toepassingen zullen draaien (in het geval van IaaS of PaaS) of ze zetten alles op voor het gebruik van software als een dienst (in het geval van SaaS). Ook zorgen ze ervoor dat ze de veiligheid van de gegevens kunnen garanderen tijdens migratie en opslag. Cloud engineers delegeren soms taken aan interne medewerkers of andere freelancers en geven trainingen in het gebruik van clouddiensten.

3. Competenties van een freelance cloud engineer

Freelance cloud engineers zijn goed op de hoogte van de verschillende cloud computing diensten op de markt (IaaS, PaaS, SaaS en Serverless). Door deze kennis kunnen ze aanbevelingen doen die aansluiten op de behoeften van hun klant (zoals Amazon Web Services, Azure, Google Cloud Platform, Equinix, etc.). Ook zijn ze goed op de hoogte van online veiligheid.

Andere vaardigheden van een freelance cloud engineer zijn kennis van container tools (Docker, Kubernetes), automatisering (Zapier) en CI/CD-tools (GitHub, GitLab, Jenkins).

Een freelance cloud engineer is nauwkeurig en goed georganiseerd. Hij of zij is zelfstandig, maar kan ook in teamverband werken met DevOps, ontwikkelaars, systeembeheerders en andere technische profielen, zoals IT-ingenieurs.

4. Freelance cloud engineer gezocht: hoe vind je de beste zzp’er?

Wil jij een freelance cloud engineer inhuren die kan helpen bij het optimaliseren van processen binnen jouw bedrijf? Malt geeft een paar tips, zodat jij de meest geschikte zzp’er vindt voor jouw project.

  • Specialisatie: opdrachten van cloud engineers kunnen erg verschillen. Het simpelweg migreren van gegevens naar een datacenter vereist niet dezelfde vaardigheden als het creëren van een compleet cloud computing-systeem. Daarnaast specialiseren cloud engineers zich vaak in een bepaalde technologie, zo zijn er freelance aws cloud engineers en freelance azure cloud engineers. In de zoekmachine op het freelance platform van Malt kun je filteren op zoekwoorden, zodat jij een overzicht krijgt van de profielen die het beste bij jouw specifieke opdracht passen.
  • Ervaring: in het verlengde daarvan is het een geruststelling als de freelance cloud engineer die je inhuurt al ervaring heeft met een soortgelijk project. Op het Malt Profiel van freelancers staat een uitgebreid overzicht van eerdere opdrachten en aanstellingen. Bekijk ook de beoordelingen die opdrachtgevers na afloop van een project hebben achtergelaten. Zo weet je wat je kunt verwachten als je in zee gaat met een zzp cloud engineer.
  • Tarieven: op het Malt Profiel van freelance cloud engineers zie je wat zij hebben ingesteld als hun dagtarief. Neem contact op met een geschikt profiel en vraag om een offerte. Over het algemeen zullen zzp cloud engineers op twee manieren factureren: