Malt Logo

Agile Coaches freelancers

 • De grootste community van talenten in digitale beroepen
 • Een vereenvoudigd beheer van al je opdrachten
 • Begeleiding en op je behoeften afgestemde diensten
No results found
No results found
of Een opdracht indienen
Beveiligde betalingenAxa Opdrachten verzekerd door Hiscox Geverifieerde freelancers

70.000 bedrijven versnellen met Malt

Eindelijk. Een snelle en slimme manier om freelancers te vinden

 • Zoek. Vind in een paar klikken de juiste freelancer voor jouw project. Ontdek eenvoudig het juiste talent tussen duizenden geverifieerde profielen met onze slimme zoekmachine.

 • Huur in. Manage quotes, contracten, deadlines en overige communicatie op één centrale plek, via Malts intuïtieve interface.

 • Herhaal. Project afgerond? Zodra jouw betaling onderweg is naar jouw freelancer, kun je direct een nieuw project opstarten.

Tarieven van Agile Coach freelancers

Het gemiddelde dagtarief van ervaren freelancers bedraagt € 784.

Hun dagtarief verschilt afhankelijk van de stad waarin ze zich bevinden. Voorbeeld: het dagtarief van een Agile Coach in Amsterdam is €782 terwijl die in Rotterdam €779 is, of €789 in Eindhoven.

Agile Coach: Inzicht in zijn of haar beroep en zijn of haar prestaties

Freelance Agile coach: Alles over het beroep en de diensten

Freelance Agile coaches zijn van alle markten thuis. Het zijn projectmanagers, maar ze zijn ook begeleider, trainer, coach en adviseur. Agile coach is een veelzijdige functie en ook de projectmanagementmethoden die worden gebruikt kunnen verschillen, voorbeelden hiervan zijn Scrum of Kanban. Een Agile coach begeleidt het bedrijf geheel of deels in de transformatie naar Agile werken.

3 Tips om de juiste freelance Agile coach te vinden

1. Wat is een freelance Agile coach?

Agile betekent in het Nederlands wendbaar en het doel van een Agile coach is dan ook het wendbaar maken van een bedrijf. Hierbij wordt gebruik gemaakt van verschillende Agile projectmanagement methoden die in het begin van de jaren 2000 zijn ontwikkeld. Inmiddels is bewezen dat deze methoden erg doeltreffend zijn, vooral als het gaat om de time-to-market van een product.

Bij een Agile werkmethode worden projectfasen herhaald met als doel om bij elke iteratie het project verder te verbeteren. Teams die Agile werken kunnen in een kortere periode producten ontwikkelen en ook hun reactievermogen is groter. Een van de redenen hiervoor is dat de eindgebruiker al vanaf het begin bij het project wordt betrokken. Het doel van een Agile werkmethode is om het proces voor het ontwikkelen van producten – en dan met name IT-producten – vloeiender te maken. Freelance Agile coaches werken veel samen met project managers, Scrum masters, product owners en ontwikkelaars.

Agile-methoden werden in het begin vooral door startups gebruikt, maar de laatste jaren verandert dat. Tegenwoordig maken ook veel traditionele bedrijven de overstap naar Agile werken en wordt het gezien als onderdeel van de digitale transformatie. Freelance Agile coaches worden ingehuurd door grote en kleine bedrijven om teams responsiever te maken en om beter te kunnen concurreren.

Een Agile coach moet niet verward worden met een Scrum master! Deze twee functies hebben iets van elkaar weg, maar zijn niet hetzelfde. Agile coaches zijn verantwoordelijk voor het Agile maken van de hele organisatie, terwijl een Scrum master alleen verantwoordelijk is voor een bepaald project of team. Agile coaches werken op strategisch niveau, terwijl het werk van een Scrum master meer operationeel is.

De opdracht van freelance Agile coaches begint vaak met een evaluatie om te bekijken hoe de situatie op dit moment is en stellen aan de hand daarvan een roadmap op voor de Agile ontwikkeling van het bedrijf op middellange of lange termijn. Daarna bepalen ze de doelstellingen en de manier van aanpak. Ze wijzen de teams aan voor de verschillende projecten, geven trainingen en zorgen ervoor dat de methode in de hele organisatie wordt geïntegreerd. Ze leveren alle training en ondersteuning die nodig is om ervoor te zorgen dat alle afdelingen van het bedrijf niet alleen Agile werken, maar ook Agile denken.

2. Wat voor opdrachten voert een freelance Agile coach uit?

Een zzp Agile coach is de motor van Agile werken in een bedrijf. Hij of zij kan ingehuurd worden voor verschillende opdrachten:

 • Evaluatie. Een opdracht van een freelance Agile coach begint vaak – maar niet altijd – met een beoordeling van hoe Agile een organisatie, vestiging of afdeling al is. Door deze ‘agility assessment’ kan worden vastgesteld op welke gebieden een bedrijf vooruitgang kan boeken. Vanaf daar wordt bepaald wat er nu en in de toekomst nodig is. Een Agile evaluatie gebeurt vaak op kantoor, zodat de Agile coach makkelijk contact kan opnemen met de verschillende teams. Om een goed beeld te krijgen van de organisatie zal hij of zij in gesprek gaan met afdelingshoofden om erachter te komen hoe projecten op dat moment gemanaged worden.
 • Coaching. Als al is vastgesteld wat de behoeften zijn op het gebied van Agile werken – door middel van een externe of interne evaluatie – kun je een zzp Agile coach inhuren om je te begeleiden in het proces. Samen stellen jullie een actieplan op om het bedrijf wendbaarder en reactiever te maken en zo meer concurrentievermogen te creëren. Hoe deze begeleiding eruit ziet hangt af van de doelstellingen. Een freelance Agile coach begeleidt het bedrijf – jou, je team, je managers – bij het formuleren, uitwerken en uitvoeren van belangrijke projecten en bij het definiëren van relevante Agile KPI’s. Een freelance Agile coach kan worden ingehuurd voor coaching bij een specifiek project of voor begeleiding op langere termijn.
 • Training. Je kunt ook een freelance Agile coach inhuren om je personeel te trainen in Agile-werkmethoden. Teams worden efficiënter dankzij methoden als Scrum, Kanban, Atlassian Jira en Scrumban. Leren om Agile te werken gaat verder dan het aanleren van een nieuw proces, je medewerkers moeten zich ook bewust worden van nieuwe concepten. Door een goede training leren ze volgens de Agile-waarden te werken en de denken. Zzp Agile coaches hebben daarnaast de expertise om de Scrum masters binnen je bedrijf nieuwe Agile methoden aan te leren. De coaching gebeurt vaak in de vorm van workshops waarin theoretische en praktische aspecten worden gecombineerd. Een freelance Agile coach kan bijvoorbeeld serious games gebruiken, dit zijn leuke en interactieve lesmethoden.

3. Een freelance Agile coach inhuren: hoe vind je de juiste zzp’er?

Wanneer je op zoek gaat naar een Agile coach is het goed als je rekening houdt met paar criteria. Malt geeft tips, zodat jij de juiste freelance Agile coach vindt.

 • Ervaring en diploma’s. De meeste Agile-methoden zijn vrij nieuw, ze werden immers pas in 2001 voor het eerst gebruikt. Daarom is Agile coach een vrij nieuw beroep en is het nog zoeken naar de precieze definitie en kaders van de functie. Op het freelance platform van Malt zie je soms Agile coaches die ook werken als Scrum master, dit zijn freelancers die expert zijn op het gebied van de strategie en de toepassing van Agile werkmethoden.

Op het profiel van freelancers kun je zien hoeveel ervaring zij hebben. Een Agile coach die op strategisch niveau het verschil kan maken binnen jouw organisatie heeft meerdere jaren ervaring met de toepassing van Agile-methoden. Hij of zij kan diploma’s hebben of een autodidact met veel ervaring zijn.

 • Reputatie. Aan het eind van elke opdracht die uitgevoerd wordt via Malt vragen wij de opdrachtgever om een beoordeling. Deze beoordelingen zijn te bekijken op het Malt Profiel van de freelancer. Daarnaast kan een freelancer aanbevelingen vragen van mensen waarmee hij of zij heeft gewerkt. Bekijk deze feedback om erachter te komen of de werkwijze en werkethiek van de freelancer passen bij jouw bedrijf.
 • Tarief. Freelancers kunnen op hun Malt Profiel aangeven wat hun gemiddelde dagtarief is. De hoogte van de offerte zal echter afhangen van verschillende factoren, zoals de specificaties van de opdracht en de locatie van het bedrijf. Freelance Agile coaches kunnen een schatting doen van het werk en vervolgens factureren op basis van uurtarief. Ze kunnen er ook voor kiezen om een vast tarief te rekenen voor de gehele opdracht. Neem contact met profielen die je interessant lijken en vraag om een offerte.