Malt Logo

Business Developers freelancers

 • De grootste community van talenten in digitale beroepen
 • Een vereenvoudigd beheer van al je opdrachten
 • Begeleiding en op je behoeften afgestemde diensten
No results found
No results found
of Een opdracht indienen
Beveiligde betalingenAxa Opdrachten verzekerd door Hiscox Geverifieerde freelancers

70.000 bedrijven versnellen met Malt

Eindelijk. Een snelle en slimme manier om freelancers te vinden

 • Zoek. Vind in een paar klikken de juiste freelancer voor jouw project. Ontdek eenvoudig het juiste talent tussen duizenden geverifieerde profielen met onze slimme zoekmachine.

 • Huur in. Manage quotes, contracten, deadlines en overige communicatie op één centrale plek, via Malts intuïtieve interface.

 • Herhaal. Project afgerond? Zodra jouw betaling onderweg is naar jouw freelancer, kun je direct een nieuw project opstarten.

Tarieven van Business Developer freelancers

Het gemiddelde dagtarief van ervaren freelancers bedraagt € 544.

Hun dagtarief verschilt afhankelijk van de stad waarin ze zich bevinden. Voorbeeld: het dagtarief van een Business Developer in Amsterdam is €713 terwijl die in Rotterdam €709 is, of €690 in Eindhoven.

Business Developer: Inzicht in zijn of haar beroep en zijn of haar prestaties

Freelance business developer: Alles over het beroep en de diensten

Freelance business developers helpen een bedrijf bij het uitbreiden van een strategische visie. Het is hun doel om nieuwe groeimogelijkheden te vinden die voor een hogere omzet zorgen. Dit kan gaan om het werven van nieuwe klanten, het ontwikkelen van producten en het verbeteren van marketing en communicatie. Freelance business developers werken nauw samen met verschillende afdelingen binnen een onderneming (sales, marketing, financiën, juridisch), ze zorgen ervoor dat alle neuzen dezelfde kant opstaan en creëren een nieuwe dynamiek in het bedrijf.

3 Tips om de juiste freelance business developer te vinden

1. Wat is een freelance business developer?

Voor startups of grote ondernemingen geldt hetzelfde, er zullen altijd fases zijn waarin het bedrijf een boost nodig heeft. Het kan zijn dat de verkoop gestimuleerd moet worden, dat er een nieuw product uitgebracht moet worden of dat er nieuwe klanten aangetrokken moeten worden. Een mogelijke oplossing voor deze uitdaging is het aannemen van een freelance business developer, ook wel freelance business development manager genoemd. Een freelance business development specialist heeft vaak een marketing- of business opleiding afgerond en heeft daardoor expertise in het bedrijfsleven. Al is dit een vakgebied waar ook atypische profielen voorkomen, denk aan werknemers die vanaf een andere afdeling in een bedrijf bij sales terecht zijn gekomen en vervolgens zelfstandig business developer zijn geworden.

Freelance business development managers of consultants zijn erg veelzijdig, ze hebben uitgebreide kennis van sectoren en bedrijven. Ze ontwikkelen nieuwe concepten en implementeren een commerciële strategie om de organisatie te laten groeien. Het is hun specialiteit om nieuwe afzetmarkten te vinden en daardoor het bedrijf een boost te geven. Maar ze houden zich niet alleen bezig met het vergroten van de omzet, freelance business developers hebben een helikopterview en helpen ook bij het verbeteren van bijvoorbeeld de visuele elementen, de marketingstrategie en de commerciële middelen. Vergelijkbare profielen zijn sales consultants, strategy consultants en project managers.

Kortom, de hoofdtaken van een freelance business developer zijn:

 • Vergroten van de afzetmarkt van een bedrijf
 • Uitvoeren van marktanalyses
 • Op de hoogte blijven van de laatste trends en ontwikkelingen in de sector en op het gebied van business development
 • Identificeren van relevante prospects en decision makers
 • Ontwerpen van een effectief bedrijfsmodel
 • Verhogen van de sales van producten of diensten door het toepassen van verschillende strategieën
 • Een brug slaan tussen afdelingen als marketing, sales, juridisch en financiën
 • Projectmanagement

2. De competenties van een freelance business developer

Freelance business developers moeten beschikken over een brede skillset om een impact te kunnen hebben op de verkoopresultaten van een bedrijf. Ze zijn creatief, kunnen goed luisteren en zijn sterk op commercieel gebied.

Vaak zijn business development managers gespecialiseerd in één bepaalde sector, ze kennen hun eigen markt door en door. In de loop van hun carrière bouwen ze een netwerk op met belangrijke contacten, daardoor lukt het ze om elke nieuwe opdracht nog beter te kunnen uitvoeren.

Onderhandelen en het beheren van klantrelaties zijn een groot onderdeel van het werk, business development specialisten kunnen dan ook goed met mensen omgaan. Daarnaast hebben ze een groot aanpassingsvermogen en werken ze graag in een team. Het is hun taak om alle teams te coördineren en mee te nemen in de bedrijfsstrategie. Een freelance business developer is strategisch aangelegd en anticipeert op mogelijke kansen voor de opdrachtgever. Uiteraard beheersen zij het Engels uitstekend, zowel mondeling als schriftelijk. Daarnaast kunnen ze overweg met bepaalde marketingtools, zoals CRM of Agile software. Omdat deze profielen zo’n uitgebreide skillset hebben worden ze binnen het bedrijf zeer gewaardeerd.

3. Freelance business developer inhuren: hoe vind je de juiste zzp’er?

Zoek jij de meest geschikte freelance business developer om jouw omzetcijfers een boost te geven of om een nieuw product succesvol te lanceren? Malt helpt je bij het kiezen van het juiste profiel.

Ervaring

Een freelance business development consultant heeft vaak bij verschillende opdrachtgevers gewerkt. Bekijk voor je contact opneemt eerst wat voor ervaring hij of zij heeft. Het is essentieel dat jouw toekomstige zzp business developer kennis heeft van jouw sector, want ze moeten de afzetmarkt goed kennen als ze een impact willen maken. Zorg er dus voor dat de freelance business developer die je inhuurt gedegen ervaring heeft in de sector waarin jouw bedrijf actief is.

Het tarief

Natuurlijk ben je voor een opdracht gebonden aan een budget. Op het freelance platform van Malt geven freelancers aan wat hun dagtarief is. Het kan zijn dat een zzp business developer factureert op basis van een uurtarief of een dagtarief. Hoe hoog dit ligt hangt bijvoorbeeld af van hun ervaring en hun locatie. Kies een profiel uit met een dagtarief dat binnen jouw budget past, dan kom je niet voor verrassingen te staan bij het aanvragen van een offerte.

Reputatie

Na afloop van een opdracht kunnen opdrachtgevers op het freelance platform van Malt een beoordeling achterlaten. Ze geven een waardering op basis van 5 sterren en vertellen in de beschrijving of de freelance business developer aan hun verwachtingen heeft voldaan. Freelancers kunnen daarnaast aanbevelingen vragen van klanten en collega’s, ook die worden op hun profiel gepubliceerd. Door dit beoordelingssysteem zie jij als opdrachtgever hoe eerdere opdrachten zijn verlopen en weet je of je met een gerust hart kunt samenwerken met een freelance business developer.