Jouw cliënt werkt met Malt en heeft je gevraagd om toekomstige projecten via het Malt platform uit te voeren. Dit artikel is voor jou!

Wat is Malt?

Malt is in 2013 opgericht door freelancers, voor freelancers. Het is ons doel om verschillende slimme digitale oplossingen te bieden, waarmee freelancers en opdrachtgevers elkaar kunnen vinden en die ondersteuning bieden tijdens de looptijd van een freelance project – vanaf het eerste contact tot de betaling, die je binnen 3 – 5 werkdagen binnen hebt.

Net als veel andere bedrijven heeft jouw cliënt ons gekozen om te helpen bij het vereenvoudigen, monitoren en beveiligen van al hun freelance opdrachten. Hierdoor profiteer jij ook van een betrouwbare partner, voor deze opdracht en voor de opdrachten die nog komen. Welkom op Malt!

Wat moet je doen om je bedrijf op Malt te zetten?

Stap 1: Maak een account aan

Het is verplicht om een account aan te maken om op Malt met je cliënt te werken. Dat kun je hier doen. Wil je het meeste halen uit Malt door je profiel te optimaliseren? Bekijk dan deze checklist (dit is niet verplicht).

Net als bij alle andere Malt-gebruikers is je profiel automatisch zichtbaar op het Malt-platform zodra je geregistreerd bent. Wil je niet dat je profiel zichtbaar is? Verberg dan je dagelijkse tarief op je profiel. Maar houd er wel rekening mee dat je minder opdrachtvoorstellen binnenkrijgt als je profiel niet zichtbaar is in de zoekresultaten. Als je helemaal geen nieuwe opdrachten wilt ontvangen kun je aangeven dat je niet beschikbaar bent tot een datum die tenminste twee maanden verder ligt.

Stap 2: Uploaden van juridische documenten

Malt zorgt ervoor dat cliënten en freelancers in een veilige omgeving kunnen samenwerken. Als freelancers betaald willen worden, moeten ze bepaalde documenten delen, zodat we kunnen controleren of hun bedrijf op de juiste manier geregistreerd is. Hierdoor ben jij als freelancer ook beschermd tegen wetten die zwart werk tegengaan. Om juridische zekerheid te bieden vragen we freelancers om alle documenten te uploaden die betrekking hebben op hun professionele status.

Het is belangrijk om te weten dat je al kunt beginnen met werken voordat deze documenten zijn gecontroleerd. Maar om betaald te kunnen worden moet alles geverifieerd zijn. Als je op dit moment bezig bent met het wijzigen van je professionele status, kun je kiezen voor “In the process of registration”. Heb je meer hulp nodig? Onze partners bieden extra ondersteuning.

Step 3: Stuur een offerte naar je cliënt

Klaar met het aanmaken van je account? Ga dan naar je inbox op Malt. Als het goed is heeft jouw cliënt je via onze berichtenfunctie contact met je opgenomen. In de chat kun je direct een offerte versturen via Malt, wanneer deze wordt goedgekeurd kunnen jullie aan het project beginnen. Ook al heb je al eerder met deze cliënt gewerkt, we raden je toch aan om te wachten op goedkeuring van de offerte voor je aan de slag gaat met de opdracht. En vergeet niet de details van het project aan de offerte toe te voegen (planning, deliverables, etc.).

Step 4: Ga zo door!

Je account staat nu online en dat betekent dat je nieuwe opdrachtvoorstellen kunt ontvangen via Malt. Meer informatie daarover vind je hier

Goed om te weten: meld je aan voor ons Business Referral Program en wordt beloond als je nieuwe opdrachtvoorstellen doorstuurt aan andere freelancers, zodat zij ook een kans krijgen.