Onze belangrijkste taak op Malt is om je de opdrachten aan te bieden die het best passen bij je vaardigheden en voorkeuren met speciale aandacht voor je beschikbaarheid en expertises.

Onze teams zijn dagelijks in gesprek met bedrijven en hun besluitvormers om je met hen in contact te brengen. Zo besparen we je de tijd van het werven van nieuwe opdrachtgevers.

Op Malt komen de opdrachten dus vanzelf op je af! Opdrachtgevers hebben twee keuzes om de freelancers te vinden die voldoen aan hun wensen:

A. Een directe zoekopdracht

Met de zoekmachine kan een opdrachtgever de beschikbare freelance profielen bekijken, dit kan door keywords in te vullen en door te spelen met de filters die ter beschikking zijn: functietitel van de freelancer, dagtarief, taal, sector…

De woorden die je gebruikt op je profiel spelen dus een grote rol in je zichtbaarheid in de zoekresultaten.

De opdrachtgever kan vervolgens direct met jou in contact komen en een gesprek beginnen via de berichtendienst van Malt. We zullen je ervan op de hoogte brengen als een potentiële opdrachtgever je profiel heeft bekeken en heeft besloten je een persoonlijk bericht te sturen.

Verder is het aan jou en aan jouw reactiesnelheid. Als je namelijk niet reageert op het eerste bericht van een nieuwe opdrachtgever, dan zal je profiel ook niet meer verschijnen in die directe zoekopdracht. Je kunt daarentegen wel nog opdrachten binnenkrijgen via een ingediend project. 

B. Een project indienen

Om tijd te winnen kan een opdrachtgever de zoektocht ook overlaten aan Malt. De werkwijze is hier iets anders: de opdrachtgever zal de onmisbare vaardigheden voor het project invullen, de begindatum en de gewenste duur, de locatie van de opdracht (of remote), het geplande budget (dit kan verborgen worden door de opdrachtgever) en de instructies. 

Malt is vervolgens verantwoordelijk voor het vinden van passende freelancers en voor het doorsturen van de opdracht naar jou als jij er geschikt voor bent.

Daarna is het aan jou om het voorstel te accepteren of te weigeren! Je reactiesnelheid en het feit dat je reageert, zelfs als dit een negatieve reactie is, zorgen ervoor dat je je zichtbaarheid op Malt vergroot.

Als een opdrachtgever direct naar een profiel op Malt zoekt, stellen we hen voor om diezelfde opdracht ook aan andere freelancers voor te leggen om zo degene te vinden die hen kan helpen bij de opdracht maar ook om het aantal verstuurde voorstellen naar freelancers te vergroten.

Deze optie biedt ook meer variatie omdat alle geïnteresseerde profielen kunnen reageren, zonder voorfilter of vooroordeel van de opdrachtgever. Hierdoor kunnen we opdrachtgevers freelancers aanbieden die ze misschien zelf niet hadden kunnen vinden.

Of het nu om een directe zoekopdracht of een ingediend project gaat, je profiel blijft je belangrijkste troef. Hoe meer je je profiel aanvult met goede keywords die jou omschrijven, hoe groter de kans dat je projectvoorstellen binnen krijgt.

Je reactiesnelheid is ook heel belangrijk om je zichtbaarheid een boost te geven: je hoeft een nieuw voorstel alleen maar te accepteren of te weigeren.

Inhoud