Malt Logo

Webmasters freelancers

  • De grootste community van talenten in digitale beroepen
  • Een vereenvoudigd beheer van al je opdrachten
  • Begeleiding en op je behoeften afgestemde diensten
No results found
No results found
of Een opdracht indienen
Beveiligde betalingenAxa Opdrachten verzekerd door Hiscox Geverifieerde freelancers

70.000 bedrijven versnellen met Malt

Eindelijk. Een snelle en slimme manier om freelancers te vinden

  • Zoek. Vind in een paar klikken de juiste freelancer voor jouw project. Ontdek eenvoudig het juiste talent tussen duizenden geverifieerde profielen met onze slimme zoekmachine.

  • Huur in. Manage quotes, contracten, deadlines en overige communicatie op één centrale plek, via Malts intuïtieve interface.

  • Herhaal. Project afgerond? Zodra jouw betaling onderweg is naar jouw freelancer, kun je direct een nieuw project opstarten.

Tarieven van Webmaster freelancers

Het gemiddelde dagtarief van ervaren freelancers bedraagt € 307.

Hun dagtarief verschilt afhankelijk van de stad waarin ze zich bevinden. Voorbeeld: het dagtarief van een Webmaster in Amsterdam is € terwijl die in Rotterdam € is, of €832 in Eindhoven.

Webmaster: Inzicht in zijn of haar beroep en zijn of haar prestaties

Freelance webmaster: Alles over het beroep en de diensten

Freelance webmasters beheren een of meerdere websites voor een bedrijf. Hun takenpakket kan heel breed zijn, ze zijn bijvoorbeeld verantwoordelijk voor de grafische of redactionele vormgeving, site-onderhoud, toevoegen van animaties, contentbeheer of het verbeteren van de organische vindbaarheid met behulp van SEO (Search Engine Optimization). Zoek op het platform van Malt de beste webmasters door te filteren op specifieke vaardigheden, zoals Drupal, Prestashop, WordPress, Joomla of Shopify.

4 tips om de juiste freelance webmaster te vinden

1. Wat doet een freelance webmaster?

Freelance webmasters zijn verantwoordelijk voor een of meerdere websites van een bedrijf of voor het intranet. Het kan gaan om een simpele showcase-site, een ingewikkelde website met een thema en grafische elementen of een volledige e-commerce site met meerdere geavanceerde features, zoals een chat en een betaalomgeving. Hoe breed hun rol is kan erg verschillen, dat hangt af van de site en de opdracht.

In de meeste gevallen maken freelance webmasters gebruik van een CMS (content management systeem), zoals WordPress, Drupal, Shopify of Prestashop en nemen ze het grootste deel van het beheer voor eigen rekening. Soms gaat het echter om een complexe website die vanaf de grond wordt gebouwd. In dat geval nemen ze de rol aan van web-projectmanager en geven ze leiding aan alle medewerkers die betrokken zijn bij het creëren van de website, zoals webdevelopers (front-end en back-end), UX/UI-designers, grafisch designers, etc. Daarnaast zijn ze verantwoordelijk voor de positionering van de site in de zoekresultaten. Freelance webmasters schrijven zelf SEO-content of werken hiervoor samen met webredacteuren, SEO consultants en SEA consultants.

2. Werkwijze en competenties freelance webmaster

Freelance webmasters werken meestal vanuit huis, omdat ze daar gebruik kunnen maken van hun eigen computer met de software die ze nodig hebben voor het sitebeheer. Als de opdrachtgever de nodige instrumenten beschikbaar stelt kunnen ze ook op kantoor werken. Vooral bij grotere websites waar ze aan het hoofd staan van een team zal dit de voorkeur hebben.

Zzp webmasters kennen verschillende programmeertalen, zowel front-end (HTML, CSS, JavaScript) als back-end (PHP, Java, ASP). Ze zijn ook bedreven in het beheer van databases (mySQL) en hebben een goed begrip van hoe websites werken (FTP, ssl-encryptie, http-verzoeken, etc.). Wanneer ze zelf niet beschikken over de benodigde vaardigheden, hebben webmasters een netwerk van freelancers waar ze een beroep op kunnen doen voor een bijdrage aan het project.

3. Freelance webmaster gezocht: hoe kies je de juiste zzp’er?

Let bij het zoeken naar een freelance webmaster op de volgende criteria:

  • Ervaring

Het beheer van een Shopify website vergt hele andere competenties dan het beheer van een complex platform met meerdere custom features. Zorg er daarom voor dat de freelance webmaster die jij inhuurt ervaring heeft met het beheer van een soortgelijke website. Op hun Maltprofiel kun je zien wat voor opdrachten zij in het verleden hebben uitgevoerd. Aarzel niet om de websites die ze hebben beheerd te bekijken, zo krijg je een goed beeld van hun werk en of dit past bij het project dat jij voor ogen hebt.

  • Vaardigheden

De wereld van het web is enorm gevarieerd, daarom is het goed om bij het zoeken naar een zzp webmaster zoektermen te specificeren. Zoek bijvoorbeeld op ‘e-commerce webmaster’ of ‘WordPress webmaster’. Je kunt ook programmeertalen of andere vaardigheden aanvinken om de zoekresultaten verder te verfijnen. Op die manier krijg je alleen profielen te zien van freelance webmasters die de juiste skillset hebben om deze opdracht uit te voeren.

  • Tarief

De freelancers op het platform van Malt geven op hun profiel een indicatie van hun gemiddelde dagtarief, zodat jij een idee hebt van het uiteindelijke factuurbedrag. Ook hierop kun je tijdens het zoeken filteren. Voor sommige opdrachten brengen zzp webmasters een vast bedrag in rekening, terwijl in andere gevallen volgens een uurtarief wordt gefactureerd. Neem contact op met een freelancer om de details van het project te bespreken en om een offerte aan te vragen.

4. Hoe brief je een freelance webmaster?

Heb je de offerte van een freelance webmaster geaccepteerd? Dan is het belangrijk dat je hem of haar een duidelijke briefing stuurt. Maak een document waarin je precies aangeeft wat de verwachtingen zijn, dit gaat om zowel de marketingdoeleinden als de technische specificaties. Wil je bijvoorbeeld de laadsnelheid van pagina’s verhogen, een bezem halen door de SEO, plug-ins bijwerken of een beveiligingssysteem implementeren? Leg uit wat je uitdagingen en doelstellingen zijn en wat het gewenste eindresultaat is. Vergeet ook niet om een planning toe te voegen met alle nodige deadlines.

Stuur voor het grafische gedeelte – als je dit hebt – een stijlgids mee of informatie over de huisstijl en het kleurenschema van de organisatie. Stuur ook beeldmateriaal of webpagina’s mee ter inspiratie. Zorg ervoor dat de webmaster beschikking heeft tot al het materiaal dat op de website geïntegreerd moet worden, zoals illustraties, foto’s en video’s.

Hoe gedetailleerder de briefing is, hoe meer kans je hebt dat het project soepel verloopt en er weinig communicatie nodig is. Het is daarom een goed idee om de briefing telefonisch ook telefonisch te bespreken, zodat van beide kanten zeker is dat jullie elkaar goed begrijpen.