Malt Logo

DevOps freelancers

 • De grootste community van talenten in digitale beroepen
 • Een vereenvoudigd beheer van al je opdrachten
 • Begeleiding en op je behoeften afgestemde diensten
No results found
No results found
of Een opdracht indienen
Beveiligde betalingenAxa Opdrachten verzekerd door Hiscox Geverifieerde freelancers

70.000 bedrijven versnellen met Malt

Eindelijk. Een snelle en slimme manier om freelancers te vinden

 • Zoek. Vind in een paar klikken de juiste freelancer voor jouw project. Ontdek eenvoudig het juiste talent tussen duizenden geverifieerde profielen met onze slimme zoekmachine.

 • Huur in. Manage quotes, contracten, deadlines en overige communicatie op één centrale plek, via Malts intuïtieve interface.

 • Herhaal. Project afgerond? Zodra jouw betaling onderweg is naar jouw freelancer, kun je direct een nieuw project opstarten.

Tarieven van DevOps freelancers

Het gemiddelde dagtarief van ervaren freelancers bedraagt € 587.

Hun dagtarief verschilt afhankelijk van de stad waarin ze zich bevinden. Voorbeeld: het dagtarief van een DevOps in Amsterdam is €689 terwijl die in Rotterdam €691 is, of €657 in Eindhoven.

DevOps: Inzicht in zijn of haar beroep en zijn of haar prestaties

DevOps engineer: Alles over het beroep en de diensten

De naam DevOps is een samentrekking van “Development” en “Operations”. DevOps engineers zijn de schakel tussen het team van ontwikkelaars en het operationele team. Ze hebben zowel kennis van het coderen van software, als de implementatie en het beheer ervan en zorgen daarmee voor een toename van efficiëntie in het technische team. Dankzij DevOps engineers kunnen bedrijven software ontwikkelen die nog beter op de behoefte van de eindgebruiker is afgestemd. Ben jij op zoek naar een technische freelance profiel met kennis van software development en systeembeheer? De beste freelance DevOps professionals vind je op Malt.

3 tips om de beste freelance DevOps engineer te vinden

 1. Wat is een freelance DevOps engineer?

DevOps is een werkfilosofie die is ontstaan uit de behoefte om de samenwerking tussen ontwikkelaars en systeembeheerders te verbeteren. Het is een beroep dat vrij nieuw is en dat voortvloeit uit een nieuwe manier van werken op technisch gebied. Steeds meer bedrijven gaan mee in deze verandering en de rol van DevOps engineer is daarom veelgevraagd in het bedrijfsleven.

Oorspronkelijk werden applicaties ontwikkeld door een team en beheerd door een ander team. Dit levert behoorlijk wat uitdagingen op en DevOps engineers bieden daarvoor uitkomst. DevOps-medewerkers zijn ingenieurs die kunnen coderen, maar dat niet alleen. Ze hebben een dubbele rol en pakken naast taken als ontwikkelaar ook taken op als systeembeheerder, waardoor ze in verschillende stadia kunnen ingrijpen bij de implementatie van een applicatie.

Het vervagen van de grenzen tussen ontwikkelen en beheer is onderdeel van de digitale transformatie en gaat hand in hand met de opkomst van DevOps. DevOps engineers gaan aan de slag bij bedrijven waar de transformatie al in gang is gezet.

2.Freelance DevOps opdrachten

We hebben vastgesteld dat een freelance DevOps engineer de pet van ontwikkelaar of systeembeheerder op kan zetten. Hij of zij kan applicaties ontwerpen en ze vervolgens integreren in de technische infrastructuur van een bedrijf. Ook zorgen ze ervoor dat alles na implementatie goed blijft functioneren.

Bij het uitvoeren van een opdracht heeft een DevOps engineer als doel om het technische proces van toezicht, ontwikkelen, testen en implementeren te automatiseren. Op deze manier hebben ontwikkelaars alle tools in handen om hun applicaties autonoom te implementeren en hier toezicht op te houden. De focus op DevOps binnen technische bedrijven zorgt voor een betere digitale ervaring voor de eindgebruikers.

Het grote voordeel van DevOps-medewerkers tegenover een pure developer of systeembeheerder is dat ze kennis hebben van beide vakgebieden en dat bevordert de communicatie tussen twee werelden. Daarnaast zetten DevOps engineers kwaliteitschecks op voor hun werk, zodat opdrachtgevers ook na implementatie van de software de garantie hebben dat alles naar behoren blijft functioneren. Hiervoor worden Agile werkmethoden gebruikt.

3.Freelance DevOps engineers hoofdtaken en competenties

Het profiel van een DevOps-medewerker is ontzettend breed, omdat ze de rol van systeembeheerder en ontwikkelaar kunnen aannemen. Er zijn veel taken die je aan een DevOps engineer zou kunnen toevertrouwen, maar dit zijn de meest voorkomende:

 1. Beheer van continuous integration tools (Jenkins) of containeroplossingen (Docker, Kubernetes en Vagrants)
 2. Scripting (Python, Perl, Shell, etc.)
 3. Programmeren en CI/CD (GitLab)
 4. Configuratiemanagement (Ansible)
 5. Infrastructure as a code (Terraform)
 6. Kennis van verschillende besturingssystemen (Miscrosoft, Os X, Linux)
 7. Kennis van cloudplatforms (AWS, MS, Azure)
 8. Kennis van monitoring en alerting tools (Grafana en Kibana)
 9. Goede kennis van methoden voor softwareontwikkeling
 10. Early adopter van nieuwe systemen en talen

De persoonlijke kwaliteiten en soft skills van een DevOps freelancer zijn nauwkeurigheid, autonomie en een goed aanpassingsvermogen. Om opdrachten tot een goed einde te kunnen brengen moeten ze goed kunnen luisteren naar alle betrokken partijen. Ook zijn ze op de hoogte van de laatste technische ontwikkelingen binnen hun sector. Tot slot werkt een DevOps engineer graag in een team, ze communiceren makkelijk met verschillende profielen binnen het bedrijf.

Freelance DevOps engineer gezocht: hoe vind je de beste zzp’er?

Het kan een uitdaging zijn om de freelance DevOps engineer in te huren die het beste bij jouw bedrijf past. Voordat je contact opneemt met een zzp’er, zijn er een paar criteria die je moet analyseren. Malt helpt je bij het zoeken van de juiste freelancer:

Ervaring

Het vakgebied DevOps is ontzettend breed en het is belangrijk dat de freelance DevOps engineer die jij inhuurt ervaring heeft met de uitdagingen waar jij op technisch gebied mee te maken krijgt. Bekijk op het freelance platform van Malt het profiel van de verschillende DevOps-kandidaten. Hierop geven zij aan wat voor opdrachten zij in het verleden al hebben gedaan. Zo kun jij het profiel uitzoeken dat het beste binnen jouw technische team past.

Reputatie

Malt vraagt aan het einde van een opdracht aan zowel de opdrachtgever als de freelancer om een beoordeling achter te laten. Bekijk op het profiel van freelance DevOps kandidaten de reviews die eerdere opdrachtgevers hebben geschreven. Zo krijg je een uitstekend overzicht van de kwaliteiten en de werkethiek van de zzp’er.

Tarief

Het tarief van een freelance DevOps engineer ligt vrij hoog, omdat ze een dubbele rol kunnen spelen binnen het bedrijf en omdat ze brede kennis hebben. De kosten van een opdracht zullen afhangen van wat er precies nodig is, de duur van de opdracht en de tijd die nodig is om die uit te voeren. Heb je een geschikt profiel gevonden op het freelance platform van Malt? Neem dan contact op om te onderhandelen over de opdracht en het budget, maar houd er wel rekening mee dat je voor dit niveau van deskundigheid bereid zal moeten zijn om de prijs te betalen.

Hoe brief je een zzp DevOps engineer?

Ben je klaar om contact op te nemen met een aantal kandidaten via het freelance platform van Malt? Zorg ervoor dat je goed beslagen ten ijs komt en dat je een duidelijk overzicht van de opdracht kunt geven. Dit doe je door het opstellen van een projectbriefing, waarin je aangeeft wat de uitdagingen en de verwachtingen van dit project zijn. Beschrijf wat voor tools en software gebruikt gaan worden en wat het vereiste niveau van de zzp’er moet zijn voor elke competentie (expert, gemiddeld of basiskennis).