Cybersecurity Experts freelancers

 • De grootste community van talenten in digitale beroepen
 • Een vereenvoudigd beheer van al je opdrachten
 • Begeleiding en op je behoeften afgestemde diensten

Beveiligde betalingen

Axa Opdrachten verzekerd door Hiscox

Geverifieerde freelancers

Meer dan 70.000 bedrijven gingen je al voor

 • Crédit Agricole
 • AXA
 • Netseen
 • Evaneos
 • BlaBlaCar

Eindelijk. Een snelle en slimme manier om freelancers te vinden

 1. Zoek.Vind in een paar klikken de juiste freelancer voor jouw project. Ontdek eenvoudig het juiste talent tussen duizenden geverifieerde profielen met onze slimme zoekmachine.

 2. Huur in. Manage quotes, contracten, deadlines en overige communicatie op één centrale plek, via Malts intuïtieve interface.

 3. Herhaal. Project afgerond? Zodra jouw betaling onderweg is naar jouw freelancer, kun je direct een nieuw project opstarten.

Cybersecurity Expert: Inzicht in zijn of haar beroep en zijn of haar prestaties

Freelance cyber security specialist: Alles over het beroep en de diensten

De naam zegt het eigenlijk al, een freelance cyber security specialist houdt zich bezig met cyber security, hij of zij zorgt ervoor dat de vertrouwelijke data van een bedrijf – zoals websites en databases – veilig zijn. Cyber security experts hebben diepgaande kennis van netwerk- en systeembeheer. Ze voeren een uitgebreid onderzoek uit om zwakke plekken in het systeem te vinden en implementeren verbeteringen om de veiligheid te verhogen. Wil jij zeker weten dat je bedrijfsgegevens goed beschermd zijn? Malt geeft tips om de juiste zzp IT security specialist te vinden.

4 Tips om de juiste freelance cyber security specialist te vinden

1. Wat is een freelance cyber security specialist?

De digitale transformatie is in volle gang en bedrijven accumuleren grote hoeveelheden data. Om vertrouwelijke gegevens veilig te stellen wordt cyber security steeds belangrijker. Freelance cyber security experts specialiseren zich in het beschermen van gegevens en computersystemen. Ze doen een volledig onderzoek om de betrouwbaarheid van het bedrijfsnetwerk te testen en implementeren vervolgens belangrijke IT-veiligheidsmaatregelen.

In welke sector je ook actief bent, een deel van je gegevens zal altijd vertrouwelijk zijn. Een voorbeeld zijn de persoonsgegevens van je klanten die volgens de privacywet beschermd moeten worden tegen datalekken. Er zijn ook sectoren waar gegevensbescherming veel verder gaat. Denk aan een advocatenkantoor of een overheidsorgaan waar vertrouwelijke dossiers worden behandeld, of een bedrijf in een concurrerende sector waar hackers actief zijn. Freelance cyber security experts helpen hun klanten bij het veiligstellen van al deze gegevens.

2. Opdrachten van een freelance cyber security expert

Een bedrijf kan verschillende redenen hebben om een zzp IT security expert in te huren. Bijvoorbeeld als er een recente cyberaanval gepleegd is op hun systeem of als ze hun vertrouwelijke gegevens willen beschermen, maar inhouse niet over de juiste expertise beschikken.

Dit zijn enkele voorbeelden van de opdrachten waar je een freelance cyber security expert voor kunt inhuren:

 • Risicoanalyse. Dit is wanneer freelance cyber security experts de betrouwbaarheid van een IT-systeem testen door middel van een penetratietest of in het kort een pentest. Ze proberen in te breken in het systeem en gaan op zoek naar alle mogelijke zwakke plekken. Op basis van deze analyse kunnen de nodige oplossingen worden geïmplementeerd om het systeem te beveiligen.
 • Het opzetten van de beveiligingsarchitectuur. Heeft een bedrijf nog helemaal niet nagedacht over beveiliging, dan kan een zzp cyber security expert helpen met het creëren van de volledige architectuur, inclusief cryptografie, firewalls, antivirussoftware, etc.
 • Het opleiden van (technisch) personeel. Een freelance cyber security specialist kan helpen om de teams bewust te maken van de gevaren en oplossingen op het gebied van gegevensbescherming. Hij of zij kan technische teams van de kennis voorzien die zij nodig hebben bij het bouwen van nieuwe systemen en applicaties.

3. Competenties van een freelance cyber security specialist

Freelance cyber security specialisten zijn meestal opgeleid in computerwetenschappen en hebben veel ervaring met het opzetten en testen van IT-architectuur, netwerken en systemen. Ze weten alles van de procedures voor het uitwisselen van gegevens tussen organisaties en gebruikers. Zoals hun naam al doet vermoeden zijn ze expert op het gebied van IT-veiligheidsprocedures. Een freelance cyber security specialist kent verschillende programmeertalen en besturingssystemen en ze hebben kennis van specifieke cyber security aspecten, zoals bijvoorbeeld cryptografie.

Wanneer je een freelance cyber security expert inhuurt zal hij of zij vooral samenwerken met het technische team, waaronder de information security officer, de developers, cloud engineers, systeembeheerders, netwerkbeheerders, DevOps engineers, etc.

4. Freelance cyber security specialist gezocht: hoe vind je de juiste zzp’er?

Ben jij op zoek naar iemand die je kan helpen bij het veiligstellen van je bedrijfsgegevens of wil je weten hoe betrouwbaar jouw systeem op dit moment is? Op Malt vind je de freelance cyber security specialist die het beste bij jouw opdracht past. We geven een paar tips voor de zoektocht:

 • Ervaring

De meeste freelance cyber security experts zijn doorgestroomd uit een andere functie, bijvoorbeeld beveiligingsingenieur of systeemingenieur. Daar hebben ze alles geleerd over de beveiliging van IT-systemen. Bekijk op het Malt Profiel van freelance cyber security experts wat hun achtergrond is en wat voor opdrachten ze al hebben uitgevoerd in hun huidige functie.

 • Tarief

Het gemiddelde dagtarief van freelance cyber security experts ligt vrij hoog, omdat ze over waardevolle technische kennis beschikken. Zzp’ers met meer ervaring of met specifieke kennis, bijvoorbeeld over de beveiliging van betaalgegevens, zullen een hoger tarief rekenen dan veiligheidsexperts die alleen persoonsgegevens behandelen. Een opdracht kan gefactureerd worden op basis van een uurtarief of er kan een vast bedrag worden gerekend voor de hele opdracht. Op het Malt Profiel van de freelancer zie je wat hun gemiddelde dagtarief is. Neem contact op met een van de kandidaten om de opdracht te bespreken en om een offerte te vragen.

 • Reputatie

Aan het eind van elke opdracht via Malt wordt de opdrachtgever gevraagd om een beoordeling achter te laten op het profiel van de freelancer. Deze beoordelingen zijn voor iedereen te zien. Bekijk op het Malt Profiel van een freelance cyber security specialist hoe eerdere opdrachten zijn verlopen. Zo weet je zeker dat je iemand in huis haalt die goed werk levert.