Marketing Consultants freelancers

 • De grootste community van talenten in digitale beroepen
 • Een vereenvoudigd beheer van al je opdrachten
 • Begeleiding en op je behoeften afgestemde diensten

Beveiligde betalingen

Axa Opdrachten verzekerd door Hiscox

Geverifieerde freelancers

Meer dan 70.000 bedrijven gingen je al voor

 • Crédit Agricole
 • AXA
 • Netseen
 • Evaneos
 • BlaBlaCar

De Marketing Consultants ervaren freelancers

Meer

Eindelijk. Een snelle en slimme manier om freelancers te vinden

 1. Zoek.Vind in een paar klikken de juiste freelancer voor jouw project. Ontdek eenvoudig het juiste talent tussen duizenden geverifieerde profielen met onze slimme zoekmachine.

 2. Huur in. Manage quotes, contracten, deadlines en overige communicatie op één centrale plek, via Malts intuïtieve interface.

 3. Herhaal. Project afgerond? Zodra jouw betaling onderweg is naar jouw freelancer, kun je direct een nieuw project opstarten.

Marketing Consultant: Inzicht in zijn of haar beroep en zijn of haar prestaties

Freelance marketing manager: Alles over het beroep en de diensten

Freelance marketing managers of freelance marketeers helpen bedrijven bij het ontwikkelen van een marketingstrategie. Zij hebben de expertise die nodig is om oplossingen te vinden voor marketinguitdagingen en om nieuwe klanten te werven en die te fideliseren. Freelance marketeers hebben een commerciële instelling en een creatieve geest, die hen in staat stelt om een strategie te implementeren waarmee jouw bedrijf zich kan onderscheiden van de concurrentie. Daarnaast zetten ze hun expertise op digitaal gebied in om het bedrijf te laten groeien. Wil jij een freelance marketing consultant inhuren, bijvoorbeeld om leads te genereren? De beste zzp’ers vind je op het freelance platform van Malt.

4 Tips om de juiste freelance marketing manager te vinden

1. Wat is een freelance marketing manager?

Een freelance marketeer helpt bedrijven bij het ontwikkelen van een marketingstrategie. Ze bekijken de huidige bedrijfsvoering vanaf de productontwikkeling tot de productlancering en implementeren een marketingplan op basis van verschillende sales strategieën, waarmee ze jouw bedrijf laten groeien.

2. Freelance marketing consultant gezocht: hoe vind je de perfecte zzp’er?

Hoe een freelance marketing consultant aan de slag gaat hangt volledig af van het project. De volgende taken behoren meestal tot hun takenpakket:

 • Marktonderzoek (concurrentie, doelgroep, etc.)
 • Inventarisatie van de huidige marketingstrategie
 • Suggesties doen voor oplossingen en verbeteringen
 • Bepalen van de strategie voor een productlancering
 • Bijdrage leveren aan het vaststellen van het budget
 • Reclamecampagnes opzetten
 • Analyseren van resultaten en aansluitend suggesties doen voor verbeteringen

Tijdens een opdracht werken freelance marketing managers nauw samen met verschillende afdelingen binnen het bedrijf. Ze hebben vooral veel contact met het marketing- en communicatieteam, bestaande uit social media consultants, community managers, data analisten, copywriters, etc. Ook werken ze met de financiële afdeling om het budget van het marketingplan af te stemmen.

3. De competenties van een freelance online marketeer

Zzp marketing consultants hebben vaak gestudeerd aan een business school en hebben daarna ervaring opgedaan bij een startup, een groot concern of een communicatiebureau.

Ze hebben een breed scala aan vaardigheden en zijn bekend met traditionele marketingmethoden en -concepten. Freelance marketing managers weten hoe ze een digitaal marketingproduct in de markt moeten zetten en zijn expert op het gebied van groeimarketing. Ze houden zich bezig met inbound en outbound marketing en genereren zo de leads die jij nodig hebt om je bedrijf te laten groeien. Ze hebben uitgebreide kennis van SEO, SEA en het beheer van social media en ze beheersen Google Analytics, Google Ads en Business Manager. Verder zorgen ze voor optimaal relatiebeheer door het gebruik van CRM-tools.

Freelance marketing managers hebben een profiel dat zowel creatief als analytisch is. Om een marketingstrategie succesvol uit te voeren, moeten ze goede commerciële kennis hebben en moeten ze kunnen schrijven of redigeren (content en nieuwsbrieven). Daarnaast hebben ze bepaalde soft skills nodig, zoals sterk leiderschap, anders zouden hun opdrachten niet van lange duur zijn. Het is belangrijk dat ze effectief communiceren met de leden van hun team en met de klanten, dat ze georganiseerd en nauwkeurig te werk gaan en dat ze relevante oplossingen aandragen.

4. Freelance marketing consultant gezocht: hoe vind je de perfecte zzp’er?

Zzp marketing managers kunnen verschillende freelance opdrachten uitvoeren. De rol die ze daarbij aannemen hangt af van wat er voor het betreffende project nodig is (productlancering, klantenbinding, genereren van kwalitatieve leads, etc.). Voor het inhuren van de geschikte freelance kandidaat helpt Malt je bij een aantal factoren:

Ervaring

Aan het begin van een opdracht geef je een freelance marketeer een projectbriefing met informatie over de opdracht en het bedrijf, zodat ze goed geïnformeerd aan de opdracht beginnen. Het is van toegevoegde waarde als de zzp’er al ervaring heeft binnen de sector. Bekijk op het Maltprofiel van de freelancer wat voor opdrachten zij eerder hebben uitgevoerd. Een goede kennis van de sector kan het verschil maken bij de efficiënte uitvoer van een marketingstrategie.

Communicatievaardigheden

Opdrachten voor freelance marketing managers zijn vaak voor een langere termijn, het is daarom belangrijk dat de communicatie vlot verloopt. Via het freelance platform van Malt kun je contact opnemen met interessante kandidaten. Bespreek de opdracht, het projectkader en de verwachte tijdlijn en vraag de zzp’er wat zijn of haar visie is voor een dergelijk project. Vanaf het eerste gesprek moet duidelijk zijn dat deze kandidaat een goede aanwinst is voor jouw sales- en marketingteam.

Reputatie

Op het Maltprofiel van zzp’ers kun je bekijken wat voor achtergrond zij hebben. Je kunt in hun portfolio zien wat voor werk zij bij eerdere opdrachten hebben geleverd, voor welke bedrijven zij hebben gewerkt voordat ze freelancer werden en welke opdrachten zij hebben uitgevoerd via het freelance platform. Ook kunnen freelancers testimonials aanvragen van externe personen en wordt na elke opdracht gevraagd aan de opdrachtgever om een review achter te laten. Op die manier krijg je een goed beeld van de werkethiek en de kwaliteit van het werk van de freelance marketing manager en weet je of hij of zij goed in het team zal passen.