Malt Logo

Analytics Consultants freelancers

  • De grootste community van talenten in digitale beroepen
  • Een vereenvoudigd beheer van al je opdrachten
  • Begeleiding en op je behoeften afgestemde diensten
No results found
No results found
of Een opdracht indienen
Beveiligde betalingenAxa Opdrachten verzekerd door Hiscox Geverifieerde freelancers

70.000 bedrijven versnellen met Malt

Eindelijk. Een snelle en slimme manier om freelancers te vinden

  • Zoek. Vind in een paar klikken de juiste freelancer voor jouw project. Ontdek eenvoudig het juiste talent tussen duizenden geverifieerde profielen met onze slimme zoekmachine.

  • Huur in. Manage quotes, contracten, deadlines en overige communicatie op één centrale plek, via Malts intuïtieve interface.

  • Herhaal. Project afgerond? Zodra jouw betaling onderweg is naar jouw freelancer, kun je direct een nieuw project opstarten.

Tarieven van Analytics Consultant freelancers

Het gemiddelde dagtarief van ervaren freelancers bedraagt € 478.

Hun dagtarief verschilt afhankelijk van de stad waarin ze zich bevinden. Voorbeeld: het dagtarief van een Analytics Consultant in Amsterdam is €433 terwijl die in Rotterdam €456 is, of €682 in Eindhoven.

Analytics Consultant: Inzicht in zijn of haar beroep en zijn of haar prestaties

Freelance analytics consultants verzamelen en analyseren gegevens over websiteverkeer. Ze bestuderen het surfgedrag van gebruikers en doen voorspellingen en aanbevelingen om het verkeer op de website, en in het verlengde daarvan de verkoopcijfers, te verbeteren. Wil jij je website optimaliseren? De beste freelance analytics consultants vind je op Malt.

4 Tips om de juiste freelance analytics consultant te vinden

1. Wat is een freelance analytics consultant?

Freelance analytics consultants doen onderzoek naar statistieken voor websiteverkeer en doen aanbevelingen om de prestaties van een site te verbeteren. Het is hun doel om het surfgedrag van websitegebruikers beter te begrijpen. Ze gebruiken verschillende analysetools om te bepalen of bepaalde elementen op een website goed functioneren, dit kan gaan om technische, redactionele en ergonomische aspecten.

Vergelijkbare functies van een freelance analytics consultants zijn marketing consultant, digital marketing consultant, data analist, data manager en data engineer.

2. Hoe werkt een freelance analytics consultant? Hoofdtaken en competenties

Zzp analytics consultants doen vaak het grootste deel van het werk vanuit huis. Tijdens de onderzoeksfase zijn ze wel op kantoor, omdat ze veel moeten overleggen met de betrokken medewerkers, zoals project managers, developers, traffic managers, etc. Op die manier krijgen ze een goed beeld van de interne verwachtingen en hebben ze toegang tot de gegevens die nodig zijn om een betrouwbare analyse uit te voeren.

Allereerst bekijkt een freelance analytics consultant wat voor meetinstrumenten er op dit moment worden gebruikt, hoe deze ingesteld zijn en of ze doeltreffend zijn. Is dit niet het geval, dan voert hij of zij de nodige wijzigingen door. De volgende stap is het in kaart brengen van het surfgedrag van de doelgroep. De analysetools worden vervolgens op de verwachtingen en behoeften van de eindgebruiker afgestemd. De freelance analytics consultant gebruikt de gegevens over het gebruikersgedrag voor verder onderzoek. Hiervan maakt hij of zij een helder rapport voor de verschillende interne teams, zij kunnen op basis hiervan hun eigen conclusies trekken en eventuele verbeteringen doorvoeren.

Freelance analytics consultants zijn technisch onderlegd en hebben gedegen kennis van webmarketing. Ze hebben kennis van data tracking, data management en data visualization en beheersen verschillende analysetools, zoals Google Analytics, At Internet en Webstrends. Daarnaast gebruiken ze Tag Management tools, zoals Google Tag Manager en Tag Commander om tags op de website te plaatsen waarmee gebruikersinteracties gemeten worden. Om verschillende versies van een website te maken en zo de doeltreffendheid van bepaalde elementen te testen gebruiken ze A/B-testtools, zoals AB Tasty en Kamaleoon. Dankzij hun kennis over ergonomie en de bouw van websites stellen ze efficiënt verkeersproblemen vast, waarvoor ze oplossingen aandragen bij de betrokken managers en teams.

Als het gaat om soft skills zijn zzp analytics consultants nauwkeurig en georganiseerd. Ze zijn sterk in het vertalen van gegevens naar relevante aanbevelingen en adviezen en hebben goede communicatie- en presentatievaardigheden.

3. Freelance analytics consultant gezocht: hoe vind je de juiste zzp’er?

Wanneer je op zoek gaat naar een freelance analytics consultant is het goed om rekening te houden met een paar belangrijke criteria. Malt helpt je bij het vinden van de juiste freelancer:

Ervaring

Het is prettig als de freelance analytics consultant die je inhuurt al ervaring heeft met het soort website of de sector waarin je actief bent. Bekijk op het Maltprofiel van de freelancer wat voor opdrachten hij of zij in het verleden heeft uitgevoerd om te bepalen of het een geschikte kandidaat is voor dit project. Op het profiel staan ook beoordelingen van eerdere opdrachtgevers, waarmee je een beeld kunt krijgen van de kwaliteit van het werk en de werkethiek van de freelancer.

Specialisatie

In sommige gevallen specialiseren freelance analytics consultants zich in een bepaalde vaardigheid. Als je voor jouw website al meetinstrumenten hebt ingesteld, dan kun je de zoekresultaten filteren op specifieke kennis. Zoek bijvoorbeeld naar een ‘Google Analytics consultant’. Weet je nog niet wat voor technische instrumenten je wilt gebruiken? Ga dan op zoek naar een zzp analytics consultant met een breed profiel, zodat hij of zij kan adviseren welke oplossingen het beste passen bij jouw doelen en verwachtingen.

Tarief

Bekijk het Maltprofiel van een freelance analytics consultant om erachter te komen wat hun gemiddelde dagtarief is. Dit kun je als indicatie gebruiken voor de offerte. Soms zullen freelancers een vast bedrag rekenen voor de hele opdracht, terwijl anderen een inschatting maken van de hoeveelheid werk en vervolgens op basis van hun uurtarief factureren. Neem contact op met de profielen die jij interessant vindt, bespreek het project en vraag om een gerichte offerte.

4. Hoe brief je een freelance analytics consultant?

Heb je een offerte van een freelance analytics consultants geaccepteerd? Dan is het belangrijk dat je hem of haar voorziet van de juiste informatie. Stel een briefing op met daarin tenminste de volgende elementen:

  • Uitleg over de achtergrond van de opdracht. Schrijf op wat de uitdagingen zijn waar het project uit voorkomt wat het doel is dat je voor ogen hebt. Met deze informatie kan de freelance analytics consultant gericht advies geven en een betere inschatting maken van de hoeveelheid werk die nodig is.
  • Een lijst van de meetinstrumenten die je nu gebruikt voor analytics.
  • Eventuele overige documenten die kunnen helpen bij het begrijpen van het probleem. Hoe gedetailleerder de informatie is, hoe efficiënter een freelance analytics consultant te werk kan gaan.