Malt Logo

Motion Designers freelancers

 • De grootste community van talenten in digitale beroepen
 • Een vereenvoudigd beheer van al je opdrachten
 • Begeleiding en op je behoeften afgestemde diensten
No results found
No results found
of Een opdracht indienen
Beveiligde betalingenAxa Opdrachten verzekerd door Hiscox Geverifieerde freelancers

70.000 bedrijven versnellen met Malt

Eindelijk. Een snelle en slimme manier om freelancers te vinden

 • Zoek. Vind in een paar klikken de juiste freelancer voor jouw project. Ontdek eenvoudig het juiste talent tussen duizenden geverifieerde profielen met onze slimme zoekmachine.

 • Huur in. Manage quotes, contracten, deadlines en overige communicatie op één centrale plek, via Malts intuïtieve interface.

 • Herhaal. Project afgerond? Zodra jouw betaling onderweg is naar jouw freelancer, kun je direct een nieuw project opstarten.

Tarieven van Motion Designer freelancers

Het gemiddelde dagtarief van ervaren freelancers bedraagt € 342.

Hun dagtarief verschilt afhankelijk van de stad waarin ze zich bevinden. Voorbeeld: het dagtarief van een Motion Designer in Amsterdam is €449 terwijl die in Rotterdam €455 is, of €439 in Eindhoven.

Motion Designer: Inzicht in zijn of haar beroep en zijn of haar prestaties

Freelance motion designer: Alles over het beroep en de diensten

Motion designers maken animatievideo’s in 2D of 3D die op verschillende platforms gebruikt kunnen worden, zoals televisieprogramma’s, reclames, bedrijfsfilms, internetpagina’s of apps in virtual of augmented reality. Ze gebruiken hiervoor een scala aan verschillende methoden, zoals kleifiguren, tekeningen op papier of digitaal beeld. Ben jij op zoek naar een dynamische video? De beste freelance motion designers vind je op Malt.

5 Tips om de juiste freelance motion designer te vinden

1. Wat is een freelance motion designer?

Freelance motion designers of motion graphics-specialisten vertalen de boodschap van een klant naar bewegend beeld en geluid. Dit doet ze door animatiebeelden te combineren met illustraties, teksten en lettertypes, met het juiste geluid zorgt dit voor een dynamisch en opvallend geheel.

Motion designers kunnen 2D en 3D animaties maken, 50 jaar oude foto’s weer tot leven brengen, videomontages in elkaar zetten of een animatiefilmpje maken van een kubus die als een mens rondwandelt. Met hun producten worden merken of producten gepromoot en hun werk wordt maar door één aspect beperkt: de grenzen van hun verbeelding. En die zijn bij goede motion designers vaak ver te zoeken.

Freelance motion designers werken samen met het creatieve team, marketing of de technische afdelingen. Ze hebben bij het afronden van hun opdracht contact hebben met graphic designers, art directors, web designers, project managers en marketing managers.

2. Competenties van een freelance motion designer

Freelance motion designers werken vanuit huis, want daar hebben ze beschikking tot al het materiaal dat ze nodig hebben. Ze werken het beste achter hun eigen computerschermen, op hun eigen stoel, met hun eigen Adobe licentie voor onmisbare programma’s, zoals After Effects, Illustrator en Photoshop en met hun eigen gebrouwen koffie!

Het doel van een freelance motion designer is het overbrengen van een bepaalde boodschap. Om er zeker van te zijn dat ze de wensen van de klant goed begrijpen maken ze eerst een storyboard. Als de klant tevreden is met de ideeën op het storyboard kan de motion designer aan de slag met het grafische design.

Hoe zzp motion designers werken hangt af van de specifieke opdracht. Ze kunnen beelden en illustraties gebruiken die door de klant zijn aangeleverd en hier beweging aan toevoegen of ze creëren het beeld zelf en bouwen daar een wereld omheen die past bij de ideeën van de klant.

3. Diensten van een freelance motion designer

Er zijn veel verschillende soorten motion design en freelance motion designers zijn vaak veelzijdig en kunnen meerdere producten leveren. Voor je op zoek gaat naar een zzp motion designer is het goed om te bepalen waar je precies naar op zoek bent. Enkele van de meest gebruikte soorten motion design zijn:

 • Flat design animaties

Dit veel voorkomende genre motion design bestaat uit het animeren van eenvoudige, tweedimensionale geometrische vormen in een simpele kleur. Voor de overgangen wordt vaak gebruik gemaakt van ‘morphing’, een rondje verandert bijvoorbeeld in een vierkant, dat weer overgaat in een driehoek, enzovoorts. Het resultaat is een eenvoudige video met een logisch en natuurlijk verloop, ideaal om de blik van de kijker vast te houden.

 • Geanimeerde infographics

Deze video’s zijn bedoeld om gegevens tot leven te brengen. In plaats van een moeilijk leesbare presentatie met ingewikkelde grafieken worden de curves voor je ogen gevormd en zie je duidelijke vergelijkingen met illustraties. Met behulp van pictogrammen, geometrische vormen en getallen die op relevante momenten groter en kleiner worden, wordt jouw presentatie overzichtelijker dan ooit.

 • Mediamix

Maak je zelf al video’s, maar kunnen die wat extra dynamiek gebruiken? Vraag een motion designer om animaties, teksten of andere elementen aan het filmpje toe te voegen. Het eenvoudige maar doeltreffende motion design van de video’s van Konbini en Brut hebben ervoor gezorgd dat ze op social media viral gingen.

4. Freelance motion designer gezocht: hoe vind je de juiste zzp’er?

Nu je weet wat voor product je graag wilt laten maken kun je op zoek naar de juiste freelance motion designer voor de opdracht. Het is goed om in je zoektocht op een paar criteria te letten, Malt helpt je hierbij:

 • Ervaring. Verfijn de zoekresultaten in de zoekmachine door het product in te vullen waar je naar op zoek bent. Gebruik bijvoorbeeld de trefwoorden ‘videomontage motion designer’ of ‘flat design motion designer’, op die manier krijg je alleen relevante profielen te zien voor deze opdracht. Blader vervolgens door het portfolio op het Maltprofiel van de freelancers, zo krijg je een beeld van de ervaring en de stijl van de artiest.
 • Beschikbaarheid. Let bij het zoeken naar een freelance motion designer ook op hun beschikbaarheid, dit geven ze aan op hun profielpagina. Op die manier voorkom je dat je na een lange zoektocht een shortlist hebt gemaakt en geen van de zzp’ers in de komende maanden beschikbaar is voor een opdracht.
 • Tarief. Om een indicatie te krijgen van de prijs van een opdracht kun je het dagtarief bekijken op het Malt Profiel van freelancers. Dit is echter slechts een indicatie, de uiteindelijke offerte zal afhangen van het specifieke project. Freelance motion designers factureren soms op basis van een uurtarief of ze rekenen een vast bedrag voor het eindproduct. Neem contact op met een freelancer om de details van het project door te spreken en een offerte aan te vragen.

5. Hoe brief je een freelance motion designer?

Een goede briefing zorgt voor een soepel verloop van het project. Neem daarom zodra je de offerte hebt goedgekeurd de tijd om dit document op te stellen. In de briefing geef je aan wat de doelstellingen zijn van het gewenste product en waarvoor je het precies wilt gebruiken. Maak een lijst van elementen die in de video naar voren moeten komen. Geef daarnaast een beschrijving van het bedrijf en stuur ondersteunend materiaal mee, zoals de website, eerdere video’s en – als je dat hebt – een stijlgids of kleurenschema.

Verwoord eventuele beperkingen waar een freelance motion designer rekening mee moet houden om onnodig ge-heen-en-weer te voorkomen, of erger nog: dat hij of zij in een later stadium opnieuw moet beginnen. Alles moet vanaf het begin helemaal duidelijk zijn aan beide kanten. Vraag de freelancer na het sturen van de briefing of er nog vragen zijn.

Zorg er tot slot voor dat de freelance motion designer op de hoogte is van deadlines en andere belangrijke data. Na de levering van het product zal er misschien nog tijd nodig zijn voor de laatste kleine wijzigingen, zorg ervoor dat hier ruimte voor is in de planning.