Malt Logo

Data Scientists freelancers

    - De grootste community van talenten in digitale beroepen
    - Een vereenvoudigd beheer van al je opdrachten
    - Begeleiding en op je behoeften afgestemde diensten

Vind een Data Scientists

Malt is een freelance marketplace waar vraag en aanbod samenkomen

Malt is geen agency noch job board. Klanten zoeken makkelijk naar de juiste profielen en komen rechtstreeks in contact met freelancers.

icon of people doing a high five
70k opdrachtgevers

Vinden bij ons betrouwbare freelancers

+700K freelancers

Boosten hier hun carrière

1 oplossing

Om hun samenwerking te versterken

Heb je kennis van de gevraagde specialiteit?

Met freelancers werken was nog nooit zo simpel

Van registratie tot betalingen, Malt maakt het makkelijk.

number 1
Vind jouw freelancer

Browse door de profielen van freelancers en neem direct contact op met degenen die je aanspreken, of plaats gelijk een opdracht om een reactie te krijgen van freelancers die aan je specificaties voldoen.

number 2
Online overeenkomsten

Chat rechtstreeks met freelancers via onze interface, maak je keuze en accepteer met één klik een offerte.

number 3
Eenvoudige betalingen

Profiteer van flexibele betalingsmethoden, zoals vooruitbetaling of facturen. Freelancers worden snel betaald aan het einde van het project.

Tarieven van Data Scientist freelancers

Het gemiddelde dagtarief van ervaren freelancers bedraagt € 477.

Hun dagtarief verschilt afhankelijk van de stad waarin ze zich bevinden. Voorbeeld: het dagtarief van een Data Scientist in Amsterdam is €569 terwijl die in Rotterdam €575 is, of €546 in Eindhoven.

Freelance data scientist : Alles over het beroep en de diensten

Een data scientist analyseert grote hoeveelheden gegevens (ook wel big data genoemd). Deze data-experts zijn goed met cijfers en statistieken, ze organiseren en verwerken de gegevens die uw bedrijf via verschillende webapplicaties verzamelt en doen aanbevelingen voor strategische beslissingen op basis van de resultaten. Bent u op zoek naar een freelance data scientist? Op het platform van Malt kunt u de zoekresultaten filteren op specifieke vaardigheden, zoals Spark, R of Hadoop.

Een data scientist is een ervaren professional die statistische technieken, programmeervaardigheden en domeinkennis gebruikt om inzichten en kennis uit grote hoeveelheden gegevens te halen. Ze gebruiken verschillende tools en algoritmen om complexe datasets te analyseren, patronen, trends en verbanden te identificeren en voorspellende modellen te ontwikkelen om toekomstige resultaten te voorspellen. Data scientists spelen een cruciale rol in het helpen van organisaties bij het nemen van datagestuurde beslissingen, het oplossen van complexe problemen en het ontdekken van waardevolle inzichten die innovatie en bedrijfsgroei stimuleren in een breed scala aan bedrijfstakken, van gezondheidszorg en financiën tot marketing en daarbuiten.

Data scientists worden ook wel deskundigen op het gebied van datawetenschap genoemd. Hun doel is om betekenis te halen uit de grote hoeveelheid gegevens die door klanten worden verzameld. Ze verwerken en analyseren de gegevens en doen aanbevelingen op basis van de resultaten, zodat het bedrijf kan anticiperen op toekomstige behoeften. Het is belangrijk dat zij de bedrijfstak en het bedrijf goed kennen. Bovendien moeten data scientists goed kunnen communiceren, wat nodig is om de resultaten van hun werk te kunnen presenteren en er een duidelijk geformuleerde langetermijnvisie aan te verbinden.

Het werk van data scientists is vergelijkbaar met dat van data-analisten. Ook data-analisten analyseren gegevens en doen aanbevelingen voor de strategie van het bedrijf. Het verschil is dat de hulp van een data scientist alleen wordt ingeroepen wanneer het om een grote hoeveelheid gegevens gaat (ook wel big data genoemd), wanneer gegevens ongestructureerd zijn (afbeeldingen, video's, teksten, enz.) of wanneer gegevens direct beschikbaar moeten zijn.

Freelance data scientists hebben daarom niet alleen kennis van statistiek, datavisualisatie, (relationele) databases en business intelligence tools, ze hebben ook een solide basis in Machine Learning en programmeren (R en Python) en ze beheersen SQL, evenals Hadoop of Spark.

De uitgebreide set vaardigheden van data scientists stelt hen in staat om de gebruikers van een website te segmenteren of aanbevelingen voor klanten te genereren op basis van eerdere aankopen.

Freelance data scientists voeren een verscheidenheid aan taken en opdrachten uit die zijn afgestemd op de behoeften van hun klanten. Deze omvatten meestal het analyseren van grote datasets om er zinvolle inzichten, trends en patronen uit te halen. Ze ontwerpen en implementeren voorspellende modellen en algoritmen om toekomstige resultaten te voorspellen of potentiële mogelijkheden voor optimalisatie te identificeren. Daarnaast kunnen freelance data scientists worden belast met het opschonen en voorbewerken van gegevens, het uitvoeren van verkennende data-analyses en het ontwikkelen van datavisualisatie technieken om de bevindingen effectief te communiceren. Ze werken vaak nauw samen met klanten om hun bedrijfsdoelstellingen te begrijpen en geven bruikbare aanbevelingen op basis van datagestuurde inzichten, om organisaties uiteindelijk te helpen weloverwogen beslissingen te nemen en hun doelen te bereiken.

Als u een freelance data scientist  wilt inhuren, zijn er een paar criteria waar u op moet letten. Malt helpt u de meest geschikte freelancer te vinden:

Ervaring 

De baan van data scientist  werd door de Harvard Business Review "de meest sexy baan op aarde" genoemd. Het is een vrij nieuw vakgebied en daarom hebben data scientists vaak niet veel ervaring. Freelancers die als data scientist werken hebben vaak wel ervaring in statistiek, programmeren of communicatie. Bekijk het Maltprofiel van freelancers om te zien wat voor opdrachten ze in het verleden hebben gedaan.

Beschikbaarheid 

Zoekt u een freelance data scientist voor een eenmalige opdracht of wilt u een freelancer op lange termijn inhuren? In de zoekmachine van Malt kunt u filteren op beschikbaarheid (fulltime of parttime), werkruimte (op locatie of op afstand) en geografische locatie. Bent u op zoek naar een data scientist met bepaalde vaardigheden of kennis van specifieke tools? Ook dat kunt u invoeren in de zoekmachine. Zo krijgt u alleen relevante profielen te zien en vindt u snel de perfecte freelance data scientist.

Tarieven 

Op Malt kunnen freelancers aangeven wat hun dagtarief is. De tarieven van data scientists zijn vrij hoog omdat hun vaardigheden een aanzienlijke impact kunnen hebben op de bedrijfsresultaten. Afhankelijk van het soort opdracht rekent een freelance data scientist een uurtarief of een tarief voor het hele project. Neem contact op met interessante profielen via het platform van Malt en vraag een offerte aan.