Malt Logo

Data Scientists freelancers

 • De grootste community van talenten in digitale beroepen
 • Een vereenvoudigd beheer van al je opdrachten
 • Begeleiding en op je behoeften afgestemde diensten
No results found
No results found
of Een opdracht indienen
Beveiligde betalingenAxa Opdrachten verzekerd door Hiscox Geverifieerde freelancers

70.000 bedrijven versnellen met Malt

Eindelijk. Een snelle en slimme manier om freelancers te vinden

 • Zoek. Vind in een paar klikken de juiste freelancer voor jouw project. Ontdek eenvoudig het juiste talent tussen duizenden geverifieerde profielen met onze slimme zoekmachine.

 • Huur in. Manage quotes, contracten, deadlines en overige communicatie op één centrale plek, via Malts intuïtieve interface.

 • Herhaal. Project afgerond? Zodra jouw betaling onderweg is naar jouw freelancer, kun je direct een nieuw project opstarten.

Tarieven van Data Scientist freelancers

Het gemiddelde dagtarief van ervaren freelancers bedraagt € 475.

Hun dagtarief verschilt afhankelijk van de stad waarin ze zich bevinden. Voorbeeld: het dagtarief van een Data Scientist in Amsterdam is €567 terwijl die in Rotterdam €573 is, of €535 in Eindhoven.

Data Scientist: Inzicht in zijn of haar beroep en zijn of haar prestaties

Freelance data scientist: Alles over het beroep en de diensten

Een data scientist analyseert grote hoeveelheden data (ook wel Big data genoemd). Deze experts op het gebied van gegevens zijn goed met cijfers en statistiek, ze ordenen en verwerken de data die jouw bedrijf verzamelt via verschillende webapplicaties en doen op basis van de resultaten aanbevelingen voor strategische beslissingen. Ben jij op zoek naar een freelance data scientist? Op het platform van Malt kun je in de zoekresultaten filteren op specifieke vaardigheden, zoals Spark, R of Hadoop.

3 Tips om de juiste freelance data scientist te vinden

1. Competenties van een data scientist

Data scientists worden ook wel data science experts genoemd. Het is hun doel om betekenis te geven aan de grote hoeveelheid data die door de klant wordt verzameld. Ze verwerken en analyseren de gegevens en doen op basis van de resultaten aanbevelingen, zodat het bedrijf kan anticiperen op toekomstige behoeften. Het is belangrijk dat ze de sector en het bedrijf goed kennen. Verder moeten data scientists goed kunnen communiceren, dat is nodig om de uitkomsten van hun werk te kunnen presenteren en er een helder geformuleerde langetermijnvisie aan te verbinden.

Het werk van data scientists komt overeen met dat van data analisten. Zij analyseren ook gegevens en doen aanbevelingen voor de strategie van het bedrijf. Het verschil is dat de hulp van een data scientist pas in wordt geroepen als het gaat om een grote hoeveelheid gegevens (ook wel Big data genoemd), wanneer gegevens ongestructureerd zijn (afbeeldingen, video’s, teksten, etc.) of wanneer gegevens direct beschikbaar moeten zijn.

Freelance data scientists hebben dus niet alleen kennis van statistiek, datavisualisatie, (relationele) databases en business intelligence tools, ze hebben daarnaast ook een stevige basis in Machine Learning en programmeren (R en Python) en ze beheersen SQL, maar ook Hadoop of Spark.

De uitgebreide set vaardigheden van data scientists stelt ze in staat om de gebruikers van een website te segmenteren of om aanbevelingen te genereren voor klanten op basis van eerdere aankopen.

2. Taken en opdrachten van een freelance data scientist

Een freelance data scientist kan bij de opdrachtgever op locatie werken of op afstand. Wel is het belangrijk dat de data scientist vaak contact heeft met zijn of haar opdrachtgever, om verslag te doen van de voorlopige resultaten van de analyses.

Voordat data scientists beginnen met het analyseren van gegevens is het belangrijk dat goed op de hoogte zijn van het bedrijf. Ze moeten weten wat de uitdagingen zijn, welke doelgroep bereikt moet worden en wat de doelstellingen zijn voor het project. Als dat allemaal duidelijk is kan de freelance data scientist zijn of haar opdrachtgever helpen bij de technische en zakelijke vraagstukken rondom data.

Mogelijke opdrachten van een data scientist zijn:

 • Programmeren van een voorspellend algoritme met behulp van Machine Learning (Python, R, Numpys, Pandas, etc.) en Deep Learning (Tensorflow, Caffe, Theano, etc.)
 • Implementeren en toepassen van geavanceerde data science-modellen (prognoses, clustering, verwerken van beeldmateriaal, optimalisatie, etc.)
 • Implementeren van user-based, item-based of hybride aankoop aanbevelingen voor de eindgebruiker
 • Bedrijfsgerichte gegevens analyses (acquisitie, gebruikersgedrag, terugkerende klanten, segmentatie van gebruikers, klantinteractie, klantbehoud, resultaten e-commerce, etc.

3. Freelance data scientist gezocht: hoe vind je de beste zzp’er?

Wanneer je een freelance data scientist wilt inhuren zijn er een paar criteria waar je op moet letten. Malt helpt je bij het vinden van de meest geschikte freelancer:

 • Ervaring – de functie data scientist werd door de Harvard Business Review ‘de meest sexy baan op aarde’ genoemd. Het is een vrije nieuwe tak van sport en daarom hebben data scientists vaak niet heel veel ervaring. Freelancers die als data scientist werken hebben vaak wel ervaring met statistiek, programmeren of communicatie. Bekijk op het Malt Profiel van freelancers wat voor opdrachten zij in het verleden hebben gedaan.
 • Beschikbaarheid – ben je op zoek naar een freelance data scientist voor een eenmalige opdracht of wil je een freelancer inhuren op lange termijn? In de zoekmachine van Malt kun je filteren op beschikbaarheid (fulltime of parttime), werkplek (op locatie of op afstand) en geografische locatie. Ben je op zoek naar een data scientist die bepaalde vaardigheden heeft of die kennis heeft van specifieke tools? Ook dat kun je invullen in de zoekmachine. Op die manier krijg je alleen relevante profielen te zien en vind jij snel de perfecte freelance data scientist.
 • Tarieven – op Malt kunnen freelancers zelf aangeven wat hun dagtarief is. Het tarief van data scientists ligt vrij hoog, omdat hun skillset een significante invloed kan hebben op de bedrijfsresultaten. Afhankelijk van het soort opdracht rekent een freelance data scientist een uurtarief of een tarief voor het hele project. Neem via het platform van Malt contact op met interessante profielen en vraag een offerte aan.