Malt Logo

Data Engineers freelancers

  • De grootste community van talenten in digitale beroepen
  • Een vereenvoudigd beheer van al je opdrachten
  • Begeleiding en op je behoeften afgestemde diensten
Populair:
No results found
No results found
of Een opdracht indienen
Beveiligde betalingenAxa Opdrachten verzekerd door Hiscox Geverifieerde freelancers

70.000 bedrijven versnellen met Malt

Eindelijk. Een snelle en slimme manier om freelancers te vinden

  • Zoek. Vind in een paar klikken de juiste freelancer voor jouw project. Ontdek eenvoudig het juiste talent tussen duizenden geverifieerde profielen met onze slimme zoekmachine.

  • Huur in. Manage quotes, contracten, deadlines en overige communicatie op één centrale plek, via Malts intuïtieve interface.

  • Herhaal. Project afgerond? Zodra jouw betaling onderweg is naar jouw freelancer, kun je direct een nieuw project opstarten.

Tarieven van Data Engineer freelancers

Het gemiddelde dagtarief van ervaren freelancers bedraagt € 572.

Hun dagtarief verschilt afhankelijk van de stad waarin ze zich bevinden. Voorbeeld: het dagtarief van een Data Engineer in Amsterdam is €600 terwijl die in Rotterdam €601 is, of €608 in Eindhoven.

Data Engineer: Inzicht in zijn of haar beroep en zijn of haar prestaties

Freelance data engineer: Alles over het beroep en de diensten

Data engineers, of Big Data engineers, zijn expert in het beheer van grootschalige databases. Ze verzamelen enorme hoeveelheden gegevens en maken deze inzichtelijk voor gebruik in de andere afdelingen van het bedrijf. Freelance data engineers worden ingehuurd voor het uitdenken, ontwikkelen en implementeren van databasetools die ervoor zorgen dat gegevens ingezet kunnen worden voor een betere bedrijfsvoering. Heb jij beschikking over veel data en wil je dit in je voordeel laten werken? Ga op zoek naar een zzp data engineer, de beste freelancers vind je op Malt.

3 Tips om de juiste freelance data engineer te vinden

1. Wat is een freelance data engineer?

De data waar bedrijven over beschikken zorgt voor een groot aantal uitdagingen en we verwachten dat dit de komende tientallen jaren niet gaat veranderen. Freelance data engineers, of Big Data engineers, staan aan het hoofd van het datateam en zij begeleiden de data analisten en data scientists. Zelf hebben ze verschillende taken die betrekking hebben op Big Data. Ze ontwerpen de architectuur voor het verzamelen en verwerken van enorme hoeveelheden data (pipelines) en zorgen ze dat deze gegevens leesbaar zijn voor de andere dataspecialisten. Vergelijkbare functies zijn die van business analist en business intelligence consultant.

Freelance data engineers hebben vaak een universitaire opleiding afgerond in informatica of software engineering. Ze beheersen programmeertalen als Javascript, Scala of Python, zijn expert in database oplossingen als SQL en NoSQL en hebben kennis van machine learning. Uiteraard zijn ze ook op de hoogte van gegevensopslag en ETL-tools. Data engineers maken gebruik van software om Big Data te verwerken, zoals Hadook, Spark of Spluk.

Door hun geavanceerde competenties in computerwetenschap, statistiek en databasebeheer zijn de diensten van data engineers van onschatbare waarde voor een bedrijf. Je kunt ze zien als de ruggengraat van gegevensherstel en -verwerking.

2. Opdrachten en hoofdtaken van een freelance data engineer

Freelance data engineers kunnen ingehuurd worden voor verschillende onderdelen van het dataproces. Elk bedrijf heeft specifieke behoeften op het gebied van gegevensbeheer en daarom moet de freelance data engineer zo goed mogelijk gebriefd worden. Met de juiste informatie kan hij of zij snel uitdagingen identificeren en daar vervolgens de beste oplossingen voor vinden. Een freelance data engineer kan afhankelijk van de opdracht op kantoor of vanuit huis werken.

Een paar van de hoofdtaken van een freelance data engineer zijn het ontwerpen, ontwikkelen en onderhouden van de architectuur voor gegevensopslag- en verwerking. Deze architectuur wordt een data pipeline genoemd. Ze ontwikkelen de platforms voor het verwerken van gegevens en zorgen ervoor dat de data altijd veilig is. Daarnaast kunnen freelance data engineers adviseren over trade-off analyses of de keuze voor een bepaalde data-architectuur.

3. Freelance data engineer gezocht: hoe vind je de beste zzp’er?

Omdat freelance data engineers een grote impact kunnen hebben op de groei van je bedrijf is het belangrijk dat je het juiste profiel uitkiest. Let bij het zoeken naar een data engineer op de volgende criteria om er zeker van te zijn dat jij de juiste freelancer inhuurt voor jouw project:

  • Competenties. Alle data engineers kennen Python en SQL en sommigen specialiseren zich in een ander aspect, zoals machine learning, kunstmatige intelligentie of streamtechnieken. Anderen richten zich meer op de gegevens zelf en kunnen ook de rol van data scientist of data analist vervullen. Om het juiste profiel voor jouw opdracht te vinden kun je gerichte zoektermen invullen op de freelance website van Malt, zoals ‘data architect’, ‘machine learning data engineer’ of ‘data engineer data analist’. Weet je al welke tools of programmeertalen voor dit project gebruikt gaan worden, specificeer die dan ook tijdens het zoeken.
  • Ervaring. Freelance data engineers hebben vaak een solide achtergrond en meerdere jaren ervaring. Bekijk op het Maltprofiel van freelancers wat voor opdrachten zij in het verleden hebben gedaan. Je kunt hier bijvoorbeeld zien of ze al ervaring hebben in de sector waarin jouw bedrijf actief is. En wanneer een opdracht via Malt is uitgevoerd vragen we de opdrachtgever altijd om een beoordeling te geven. Door deze feedback krijg jij een goed beeld van het werk van de freelancer en kun je makkelijker bepalen of hij of zij een goede aanvulling is op het team.
  • Tarief. Freelancers geven op de website van Malt aan wat hun gemiddelde dagtarief is, dit kun je gebruiken om een inschatting te maken van de hoogte van de offerte. Het uurtarief van een freelance data engineer hangt af van ervaring, specialisatiegraad en locatie. Vul tijdens het zoeken in wat het maximale dagtarief is voor jouw budget, zo krijg je alleen freelance profielen te zien die de opdracht daadwerkelijk uit kunnen voeren. En aarzel niet om contact op te nemen en om een offerte te vragen.