Malt Logo

Sound Designers freelancers

  • De grootste community van talenten in digitale beroepen
  • Een vereenvoudigd beheer van al je opdrachten
  • Begeleiding en op je behoeften afgestemde diensten
No results found
No results found
of Een opdracht indienen
Beveiligde betalingenAxa Opdrachten verzekerd door Hiscox Geverifieerde freelancers

70.000 bedrijven versnellen met Malt

Eindelijk. Een snelle en slimme manier om freelancers te vinden

  • Zoek. Vind in een paar klikken de juiste freelancer voor jouw project. Ontdek eenvoudig het juiste talent tussen duizenden geverifieerde profielen met onze slimme zoekmachine.

  • Huur in. Manage quotes, contracten, deadlines en overige communicatie op één centrale plek, via Malts intuïtieve interface.

  • Herhaal. Project afgerond? Zodra jouw betaling onderweg is naar jouw freelancer, kun je direct een nieuw project opstarten.

Tarieven van Sound Designer freelancers

Het gemiddelde dagtarief van ervaren freelancers bedraagt € 299.

Hun dagtarief verschilt afhankelijk van de stad waarin ze zich bevinden. Voorbeeld: het dagtarief van een Sound Designer in Amsterdam is €409 terwijl die in Rotterdam €404 is, of €357 in Eindhoven.

Sound Designer: Inzicht in zijn of haar beroep en zijn of haar prestaties

Freelance sound designer: Alles over het beroep en de diensten

Freelance sound designers, of in het Nederlands geluidsontwerpers, ontwerpen muziek, geluiden en geluidseffecten om sfeer en een bepaalde mate van realiteit te creëren. Dit kan voor verschillende projecten zijn, zoals films, radioprogramma’s, reclames, videogames, of zelfs voor een commerciële ruimte. Freelance geluidsontwerpers kunnen dus voor zeer uiteenlopende opdrachtgevers werken in allerlei sectoren. Ben jij op zoek naar een deskundige freelance sound designer voor een project? Hier vind je alles wat je moet weten om op het freelance platform van Malt het juiste profiel te vinden.

4 Tips om de juiste freelance sound designer te vinden

1. Wat is een freelance sound designer?

Freelance sound designers worden ook wel audio of sound design experts genoemd, of in het Nederlands geluidsontwerpers. Zij krijgen de opdracht om bij een bepaald project de geluidsomgeving te creëren. Dit zal meestal gaan om het maken van een geluidstrack achter een visueel project, maar ze kunnen ook bijdragen aan de gehele audiovisuele identiteit van een product, merk, of op grotere schaal, een bedrijf.

Een freelance geluidsontwerper werkt met een briefing of productspecificatie die afgestemd is met de opdrachtgever. Op basis daarvan creëert hij of zij de geluidscompositie voor het project met behulp van bijvoorbeeld geluidseffecten of achtergrondmuziek. Wat dit precies inhoudt hangt af van het project, voorbeelden zijn geluiden voor het scenario van een reclame of geluidseffecten ter ondersteuning van de gameplay, graphics of animaties van een videospel. Freelance sound designers maken een audiotrack met muziek en geluiden waarvan het ritme en de sfeer aansluit op de wensen van de klant.

2. Competenties van een freelance sound designer

Het beroep van een zzp audio design expert is zowel creatief als technisch. Ze hebben een sterk inbeeldingsvermogen waarmee ze het ontwerp voor de geluidstrack bedenken en ze hebben de technische kennis om met behulp van de juiste software deze geluiden perfect te bewerken en te integreren. Ze beschikken over verschillende vaardigheden, zoals muziekcompositie, geluidsopname, postproductie, mixen van geluid en mastering. Afhankelijk van het project maken ze gebruik van een opnamestudio of mengpaneel. Geluidsdesign kan ‘from scratch’ gemaakt worden, of een zzp audio design expert kan gebruik maken van clips uit online audiobanken.

Een freelance sound designer is bedreven in het maken van geluidsopnames en heeft een goede kennis van akoestiek. Daarnaast hebben ze een brede kennis van de muziekcultuur, historisch en actueel, en hebben ze een eclectische muzieksmaak. Ze hebben een passie voor alles wat met geluid te maken heeft en hebben daar hun carrière van gemaakt in de professionele wereld.

3. Freelance sound designer gezocht: hoe vind je de juiste zzp’er?

Let bij het zoeken naar een zzp sound designer op de volgende criteria:

  • Audiostijl

Freelance sound designers kunnen op verschillende manieren werken en ze hebben niet allemaal dezelfde vaardigheden. Ze onderscheiden zich bij het maken van hun audiotracks van andere freelance geluidsontwerpers door hun audiostijl. Neem een kijkje in het portfolio op het profiel van de freelancer om te kijken of hun audiostijl past bij het project dat jij voor ogen hebt.

  • Ervaring

Ook belangrijk om te bekijken op het Maltprofiel van een freelance audio designer is zijn of haar ervaring. Als jij een geluidstrack wilt laten maken voor een instructieve bedrijfsvideo, zal een zzp audio designer die vooral voor videogames werkt niet je eerste keuze zijn. Kies voor een freelancer die ervaring heeft met het soort product dat je wilt maken en het liefste ook met de sector waarin jouw bedrijf actief is.

  • Vaardigheden en materiaal

In de zoekmachine op de website van Malt kun je trefwoorden invullen om gerichter naar freelance sound designers met bepaalde vaardigheden te zoeken. Er zijn zzp design experts die vooral online materiaal monteren, terwijl anderen hun werk clip voor clip zelf opnemen. En sommige geluidsontwerpers zijn van alle markten thuis. Bekijk op het profiel van de freelancer welke vaardigheden hij of zij heeft en vraag via de chat of ze bijvoorbeeld beschikken over de opname apparatuur en software die nodig is voor het project.

  • Tarief

De hoogte van het gemiddelde dagtarief van een freelance sound designer is afhankelijk van hoeveel ervaring zij hebben. Op hun Maltprofiel zie je hier een indicatie van, maar de uiteindelijke offerte hangt af van de projectspecificaties. Voor sommige opdrachten zal een zzp geluidsontwerper factureren op basis van een uurtarief, het is ook mogelijk dat ze voor het gehele project een vast bedrag rekenen. Neem contact op met interessante profielen om de projectdetails door te spreken en een offerte aan te vragen.

4. Hoe brief je een freelance sound designer?

Om het perfecte geluid te maken dat past bij jouw project, moet de freelance sound designer meer weten over het bedrijf. Stel daarom een uitgebreide briefing op, waarin je uitlegt wat de context is van het project, het doel en de doelgroep. Stuur als je dit hebt ter inspiratie clips van andere projecten mee (intern of extern), zodat hij of zij een goed beeld krijgt van de branding van de organisatie. Schrijf duidelijk op wat voor deliverables je verwacht (soort media, bestandsgrootte, extensie, te gebruiken taal, etc.) en vergeet ook niet een duidelijke planning met tussentijdse deadlines te geven.