Malt Logo

Filmmakers freelancers

 • De grootste community van talenten in digitale beroepen
 • Een vereenvoudigd beheer van al je opdrachten
 • Begeleiding en op je behoeften afgestemde diensten
No results found
No results found
of Een opdracht indienen
Beveiligde betalingenAxa Opdrachten verzekerd door Hiscox Geverifieerde freelancers

70.000 bedrijven versnellen met Malt

Eindelijk. Een snelle en slimme manier om freelancers te vinden

 • Zoek. Vind in een paar klikken de juiste freelancer voor jouw project. Ontdek eenvoudig het juiste talent tussen duizenden geverifieerde profielen met onze slimme zoekmachine.

 • Huur in. Manage quotes, contracten, deadlines en overige communicatie op één centrale plek, via Malts intuïtieve interface.

 • Herhaal. Project afgerond? Zodra jouw betaling onderweg is naar jouw freelancer, kun je direct een nieuw project opstarten.

Tarieven van Filmmaker freelancers

Het gemiddelde dagtarief van ervaren freelancers bedraagt € 372.

Hun dagtarief verschilt afhankelijk van de stad waarin ze zich bevinden. Voorbeeld: het dagtarief van een Filmmaker in Amsterdam is €488 terwijl die in Rotterdam €498 is, of €422 in Eindhoven.

Filmmaker: Inzicht in zijn of haar beroep en zijn of haar prestaties

Een regisseur is verantwoordelijk voor de creatie en ontwikkeling van audiovisuele projecten. Dit kan gaan om films, televisieprogramma’s, radioprogramma’s en filmmateriaal voor websites of andere media. Zoek op Malt naar freelance regisseurs met bepaalde vaardigheden, zoals speelfilms, korte films, documentaires, animatiefilms, commercials of bedrijfsfilm.

4 Tips om de juiste freelance regisseur te vinden

1. Wat is een freelance regisseur?

Freelance regisseurs of filmmakers begeleiden hun klanten in het gehele productieproces van een film. Ze zijn betrokken vanaf het definiëren van het concept tot het uitbrengen van het definitieve audiovisuele werk. Freelance regisseurs helpen te bepalen welke elementen er in het beeldmateriaal terug moeten komen en zorgen er vervolgens voor dat dit naar wens gemaakt wordt. Hiervoor werken ze samen met videografen, motion designers, animatoren en sound designers. Ze zorgen ervoor dat tijdens de opnames alles soepel verloopt met betrekking tot de setting, het licht en geluid en alles daaromheen.

De meeste freelance regisseurs of filmmakers zijn ook editors. Ze kunnen video’s bewerken en produceren en hebben kennis van de Adobe Suite (After Effects, Premiere en Lightroom). Dit stelt ze in staat om na de opnames het beeldmateriaal dynamischer te maken. Alleen de belangrijkste elementen komen terug in het eindproduct, zodat de productie zoveel mogelijk aan de verwachtingen voldoet.

2. Wat doet een freelance regisseur? Opdrachten en diensten

Freelance regisseurs kunnen verschillende soorten opdrachten uitvoeren. Een paar voorbeelden hiervan zijn:

 • Een bedrijfsfilm of een corporate film. Dit product wordt gebruikt voor interne of externe communicatie van een bedrijf. In een bedrijfsfilm worden bijvoorbeeld de activiteiten, waarden, producten of omzetcijfers van een bedrijf gepresenteerd. Dit type film is vaak niet bedoeld voor het grote publiek.
 • Een commercial. Dit is een reclameboodschap die uitgezonden wordt op tv of die op internet of social media wordt geplaatst. Het gaat vaak om een kort filmpje waarin een product of dienst van het bedrijf wordt gepresenteerd.
 • Een documentaire. Documentaires hebben een educatief of cultureel doel, ze moeten mensen bewust maken van een specifiek onderwerp (zoals een persoon, gebeurtenis of regio). Dit type film is vaak langer en gaat gepaard met onderzoek. Dit betekent dat een opdracht voor een documentaire vaak meer tijd in beslag neemt.

Freelance regisseur gezocht: hoe vind je de juiste zzp’er?

Ben je op zoek naar een zzp filmmaker, let dan op de volgende criteria:

 • Ervaring. Freelance filmmakers hebben vaak meer ervaring met een bepaald soort audiovisueel product. Een documentairemaker zal misschien niet weten hoe je een effectieve scroll-stopper maakt voor een commercial. Bekijk daarom eerst op het Maltprofiel van freelance regisseurs wat voor projecten zij in het verleden hebben gedaan en zoek de freelance filmmaker uit die het beste bij jouw project past.
 • Specialisatie. In het verlengde daarvan komt het voor dat freelance regisseurs zich specialiseren in een bepaald onderwerp, zoals bedrijfsfilms, natuurfilms, educatieve films, speelfilms, etc. Als een zzp filmmaker passie heeft voor een bepaald onderwerp zal dit de kwaliteit van de film hoe dan ook ten goede komen.
 • Reputatie. Bij Malt vragen we opdrachtgevers om na afloop van een project met een freelancer een beoordeling achter te laten. Op die manier weten toekomstige klanten wat ze kunnen verwachten van de kwaliteit van het werk en de werkethiek van een zzp filmmaker. Bekijk naast deze beoordelingen ook het portfolio van de meest interessante profielen om te zien of hun stijl past bij jouw project.
 • Tarief. Freelance regisseurs geven op hun Maltprofiel aan wat voor dagtarief zij rekenen. Voor het maken van een film kunnen ze ervoor kiezen om een uurtarief te rekenen of om een tarief af te spreken voor het gehele project. Neem contact op met de freelancers om een offerte aan te vragen en de projectdetails te bespreken.

4. Hoe brief je een zzp filmmaker?

Voor je contact opneemt met een freelance regisseur is het belangrijk dat je een efficiënte briefing maakt, die tijdens project als referentie kan worden gebruikt. Beschrijf in de briefing wat het doel en de doelgroep is van de film en vertel meer over de context en het bedrijf.

Wees zo transparant mogelijk, zodat de freelance regisseur goed op de hoogte is van de uitdagingen en mogelijkheden. Vertel welke stappen je al hebt gezet in het project, zodat er geen dubbel werk gedaan wordt. Maak een overzicht van het beschikbare materiaal en geef aan welk budget er is. Stuur als dit mogelijk is ter inspiratie voorbeelden mee en een eventuele stijlgids of huisstijl.