Vincent Huguet, CEO of Malt, at the ZiPconomy podcast

1. Omarm de directe benadering met freelancers

In het interview legde Vincent uit hoe de wereld van personeelswerving verschuift naar directe interactie tussen bedrijven en freelancers. Traditionele bemiddelingsmodellen, zoals MSP's en VMS's, zijn vaak inefficiënt en duur. Bedrijven kunnen profiteren van platforms zoals Malt, die directe communicatie en samenwerking mogelijk maken. Deze aanpak leidt tot betere matches, snellere processen en meer tevredenheid bij zowel bedrijven als freelancers. Directe interactie stelt bedrijven in staat om flexibeler en veerkrachtiger te zijn, wat essentieel is in een tijdperk van snelle veranderingen en innovatie.

Want wist je dat freelancers vaak de eersten zijn die nieuwe technologieën aannemen en innovatie overbrengen in de bedrijven waarmee ze samenwerken? Hun bereidheid om snel te leren en zich aan te passen, maakt hen van onschatbare waarde in een voortdurend evoluerend zakelijk landschap. Bedrijven die dit onderkennen en benutten, kunnen aanzienlijke innovatie stimuleren.

2. Prioriteer gebruiksvriendelijkheid in je talentstrategie

Vincent benadrukte dat het succes van Malt grotendeels te danken is aan onze focus op gebruiksvriendelijkheid. Bedrijven willen oplossingen die net zo eenvoudig te gebruiken zijn als populaire consumentenplatforms zoals Airbnb. Dit betekent dat bedrijven hun processen moeten stroomlijnen en gebruiksvriendelijke technologieën moeten implementeren om het vinden en beheren van freelancers efficiënter te maken. Een gebruiksvriendelijke interface helpt bedrijven niet alleen om de juiste talenten aan te trekken, maar verhoogt ook de betrokkenheid en tevredenheid van hun teams, wat uiteindelijk leidt tot tijd- en kostenbesparing in een concurrerende markt.

"Om concurrerend te blijven moeten bedrijven prioriteit geven aan gebruiksvriendelijke oplossingen in hun talentstrategieën,” aldus Vincent. “Freelancers zijn op zoek naar platforms die gemakkelijk te gebruiken zijn en betekenisvolle verbindingen bieden. Onze focus is altijd geweest om Malt zo gebruiksvriendelijk en ondersteunend mogelijk te maken.

3. Begrijp en ondersteun de freelancer community

Vincent sprak ook over het belang van een sterke community van freelancers. Bij Malt hebben we altijd geïnvesteerd in onze community, omdat we geloven dat freelancers niet alleen klanten zoeken, maar ook een gevoel van verbondenheid en ondersteuning waarderen. Bedrijven moeten erkennen dat freelancers kiezen voor deze manier van werken vanwege de flexibiliteit, keuzevrijheid en mogelijkheid om projecten te selecteren die hen interesseren. Door een ondersteunende omgeving te creëren en freelancers te behandelen als waardevolle partners, kunnen bedrijven het beste talent aantrekken en behouden. Het opbouwen van een sterke community betekent ook dat bedrijven waardevolle feedback en inzichten van freelancers kunnen ontvangen, wat bijdraagt aan continue verbetering en innovatie. Over hoe je dit doet lees je meer in ons recent uitgekomen rapport ‘Freelancing In Europe 2024’, dat Vincent meermaals benoemt in het interview.

“We begrijpen dat freelancers met unieke uitdagingen worden geconfronteerd, en we zijn vastbesloten hen te ondersteunen”, stelt Vincent. “Ons doel is om freelancers niet alleen te helpen werk te vinden, maar ook deel uit te maken van een community waar ze kunnen groeien en slagen. Dit gevoel van verbondenheid erbij horen is cruciaal voor hun motivatie en productiviteit."

Bekijk het volledige interview

Het interview met Vincent Huguet staat nu online en biedt waardevolle inzichten voor bedrijven die hun freelance strategie willen verbeteren. Gebruiksvriendelijkheid, sterke community en directe interactie zijn sleutelfactoren voor succes. Door deze lessen toe te passen, kunnen bedrijven niet alleen efficiënter werken, maar ook een aantrekkelijke partner worden voor topfreelancers.

Wil je het volledige interview met Vincent Huguet zien? Bekijk hier de aflevering van de ZiPconomy podcast en meer te leren over de visie van Malt op de freelance markt.