Malt Strategy is dé community voor top-consultants en interim-managers, die in september 2023 werd gelanceerd na de fusie van Malt en Comatch. Met Malt Strategy verbreedt Malt haar werkterrein om zo bedrijven beter te ondersteunen in al hun behoeften, van strategie tot de uitvoering van ambitieuze projecten.

Ben je consultant of interim-manager en bent je nog op zoek naar de juiste partner? Zoek niet verder; dat is waar het bij Malt Strategy om draait! In onderstaand artikel kom je alles te weten over wie deel uitmaakt van deze gesloten gemeenschap, maar ook over het aanmeldingsproces en de voordelen van lid worden van Malt Strategy.

1 - Geef uw expertise het platform dat ze verdienen

Laten we beginnen met de basis. Waarom zou je voor Malt Strategy kiezen, in een paar woorden?

Als er één boodschap is die we kunnen overbrengen, dan is het deze: met Malt Strategy heb jij het voor het zeggen. Ons team werkt nauw met je samen om de projecten te identificeren die aansluiten bij jouw interesses, tarief en expertise.

Ons doel met Malt Strategy is:

 • Om projecten van hoge kwaliteit jouw kant op te sturen. Hoe? Door samen te werken met toonaangevende bedrijven van over de hele wereld. Ons team bekijkt alle project mogelijkheden om er zeker van te zijn dat ze voldoen aan je tarief en verwachtingen, terwijl de hoge kwaliteitsnormen gehandhaafd blijven. Momenteel vertrouwen meer dan 70.000 klanten wereldwijd op ons, van starters tot multinationals in verschillende sectoren. Hieronder vallen bedrijven zoals Siemens, L'Oréal, Unilever en Publicis Group, om er maar een paar te noemen.

 • Om uw administratieve leven frictieloos te maken. Het is onze prioriteit om jouw administratieve taken te stroomlijnen, zodat jij je ten alle tijden volledig op je project kunt focussen. Daarom hebben wij een intuïtieve oplossing met krachtige tools ontwikkeld: van contracten tot rapportage. Wij bieden ook een snelle en veilige betaling binnen 10 dagen en een professionele verzekering voor al je projecten.

 • Persoonlijke ondersteuning bieden. Ons toegewijde support-team is toegewijd aan het begrijpen van uw unieke behoeften en is altijd beschikbaar tijdens je project, van begin tot eind.

 • Je zult deel uitmaken van een sterke gemeenschap van collega's. We hebben een gezegde bij Malt: "It takes a community." Onze community is de reden waarom we doen wat we doen; jouw carrière staat bij ons centraal. Door je aan te sluiten bij Malt Strategy krijg je toegang tot exclusieve partners, een breed scala aan content en netwerkmogelijkheden met andere onafhankelijke consultants en executives.

Wij zijn ervan overtuigd dat jouw ervaring met Malt Strategy je als management consultant of interim-manager in staat zal stellen om je bedrijf naar nieuwe hoogten te brengen en het beste uit jouw carrière als zelfstandige professional te halen.

Ik heb voor Malt Strategy gekozen omdat het een dynamisch en transparant platform is met een zeer menselijke benadering. Het bespaart me ook tijd op dagelijkse basis, vooral als het gaat om het maken en versturen van offertes naar klanten voor mijn projecten.

Azzeddine Kettani

Consultant Strategie en Fusies en overnames

2 - Word lid van een gemeenschap van experts

Deze nieuwe, exclusieve en unieke community brengt 15.000 onafhankelijke management consultants en interim-managers samen die geselecteerd zijn op hun vermogen om de uitdagingen van een snel veranderende werkwereld aan te gaan. Om lid te worden van de Malt Strategy community dien je aan de volgende criteria voldoen:

 • Management consultants: Minstens 2 jaar werkervaring in een consultancybureau. Je hebt gewerkt aan strategie consulting of implementatie- en change-management proejcten. Zelfstandige consultants zijn gespecialiseerd in: Financiën, fusies en overnames, Digitale en IT-transformatie, Marketing en verkoop, Operations, HR en organisatie, Strategie en innovatie, Duurzaamheid en ESG.

 • Interim-managers: Je hebt minstens 10 jaar werkervaring in senior managementfuncties. Je hebt gewerkt aan adviesprojecten op basis van jouw branche of functionele expertise of in rollen als Interim CEO, Interim CFO, Interim HR Director, Interim Head of Operations, Interim CTO, Interim Head of Sales.

Voldoe je aan deze criteria? Lees verder om te solliciteren!

Ik zie veel voordelen in het gebruik van Malt Strategy: de reactiesnelheid van het supportteam, het feit dat je een toegewijde contactpersoon hebt, de kracht van het netwerk, de kwaliteit van de projecten en de internationale reikwijdte.

Soufya Elkharbili

Strategisch adviseur

3 - Een uniek aanmeldingsproces

Voldoen aan de criteria

Voldoe je aan de bovenstaande criteria en wil je lid worden? Zo ziet het aanmeldingsproces er uit:

 • Stap 1 - Profiel aanmaken. Om lid te worden van de community, hoef je alleen maar een account aan te maken op Malt Strategy.

 • Stap 2 - Beoordeling van je CV. Wij beginnen het verificatieproces door te kijken naar je arbeidsverleden, ervaringsniveau en project track record.

 • Stap 3 - Persoonlijk gesprek. Indien nodig zal ons team contact met je opnemen voor een gesprek om een beter inzicht te krijgen in jouw project voorkeuren, je expertise en persoonlijke werkstijl.

 • Stap 4 - Toegang tot Malt Strategy. Gefeliciteerd! Je maakt nu deel uit van Malt Strategy! Ons team zal contact met je opnemen wanneer we projecten hebben die bij jouw vaardigheden en interesses passen. 

 • Stap 5 - Nalevingscontrole. Wij ronden je toelating af door je juridische documentatie te controleren om er zeker van te zijn dat alles in orde is, zodat je met klanten kunt gaan werken.

Wat gebeurt er als je niet aan de criteria voldoet? Als je niet aan de vereisten voldoet, ontvang je een melding en word je automatisch doorgestuurd naar de Malt Marketplace, waar je kansen krijgt die op dit moment beter bij jouw profiel passen. Mocht je je in de toekomst toch bij Malt Strategy willen aansluiten, dan kun je je later, wanneer je wel aan de criteria voldoet, natuurlijk opnieuw aanmelden door contact op te nemen met ons support-team.

Nu aanmelden

Kansen komen naar jou toe

Voor een naadloze ervaring bij Malt Strategy komen de klanten naar jou toe. De projecten van klanten worden net zo goed doorgelicht door ons team als de profielen van de consultants. Lees hieronder meer over hoe dat werkt:

 • Stap 1 - Consultant zoeken. Wanneer wij een projectbriefing van een klant ontvangen, nemen wij contact op met een handvol consultants die aan de criteria voldoen. Als je geïnteresseerd bent, stuur je een persoonlijke pitch, relevante projectvoorbeelden en je dagtarief om de sollicitatie af te ronden.

 • Stap 2 - Kandidatenselectie. De klant ontvangt een shortlist van consultants met wie zij rechtstreeks contact kan opnemen via het Malt-platform, of een sollicitatiegesprek kan laten regelen door onze Project Partners. Zodra de klant de uiteindelijke kandidaat heeft geselecteerd, maakt ons platform het eenvoudig om contracten te ondertekenen en te beheren.

 • Stap 3 - Projectuitvoering. Ons intuïtieve online platform maakt het gemakkelijk om jouw tijdregistratie en reiskosten te beheren en de facturering te automatiseren. Malt garandeert een snelle en veilige betaling na afloop van het project, zelfs als de klant langere betalingstermijnen heeft.

In tegenstelling tot Malt Marketplace zal je profiel niet publiekelijk zichtbaar zijn, daarom komen de voorstellen naar jou toe en niet andersom. Je profiel blijft privé totdat je in contact bent met de klant. Zodra ons team projecten vindt die overeenkomen met ujouww vaardigheden, verwachtingen en beschikbaarheid, wordt je per e-mail op de hoogte gebracht en heb je 48 uur de tijd om te solliciteren. Als je interesse toont in het voorstel wordt je profiel toegankelijk voor de klant en kun je ook rechtstreeks met hen praten. Lees hier meer over de stappen om op een vacature te reageren. Als je niet geïnteresseerd bent, kun je een vacature met slechts een paar klikken weigeren. Dit heeft echter geen invloed op je zichtbaarheid binnen het Malt team. 

Je bent nu helemaal klaar voor jouw eerste stappen in Malt Strategy. Heb je nog meer vragen? Bekijk hier onze Collectie over Malt Strategy of neem contact op met ons team op dit adres: [email protected]