Gefeliciteerd met jouw toelating tot Malt Strategy! Misschien ben je nu op zoek naar aanvullende informatie om de onboarding te beginnen? Dit artikel is een goede plek om te beginnen. Je profiel is nu geverifieerd door ons team en het is tijd om onze best practices met je te delen wat betreft het optimaliseren van je profiel, het bijwerken van je beschikbaarheid en het beantwoorden van vacatures. 

1 - Jouw profiel, jouw visitekaartje

Profielen op Malt Strategy zijn niet zichtbaar of zoekbaar, wat betekent dat je profiel volledig geoptimaliseerd moet zijn om je de beste kans te geven om geselecteerd te worden voor een project. Hoe vollediger je profiel, hoe beter wij je behoeften begrijpen en hoe beter je aan een relevante opdracht kunnen koppelen. Ter herinnering, je profiel is voor niemand anders zichtbaar dan het team van Malt; wanneer een klant dus een projectbriefing indient, zal ons algoritme je profiel aan relevante projecten koppelen dankzij de informatie die in jouw profiel is ingevoerd. Hieronder geven we je een overzicht zodat je de kansen krijgt die je verdient.

Jouw profiel invullen

Een profiel wordt bij Malt als "voltooid" beschouwd als je de volgende vereisten hebt ingevuld:

 • Een titel

 • Een profielfoto

 • Minstens 4 tags

 • Een beschrijving van minstens 200 tekens

 • Een dagtarief

 • Minstens één ervaring toevoegen

 • Minstens 3 tags toevoegen in de vaardigheden-sectie (dus minstens 7 tags hebben)

 • Ondertekening van het Malt handvest

 • Ten minste één taal toevoegen

 • Jouw locatie en voorkeuren voor werken op afstand (internationaal werken is ook een optie)

 • Jouw opleiding en certificeringen

 • Jouw projectvoorkeuren

Zodra je begint, verschijnt er aan de linkerkant een controlelijst die je eraan moet herinneren om elk onderdeel in te vullen door te laten zien wat je nog mist. Alleen jij kunt deze controlelijst zien.

Blijf jouw profiel bijwerken

Het Malt team krijgt voortdurend nieuwe kansen, dus vergeet niet om je profiel regelmatig bij te werken. Of het nu gaat om nieuwe vaardigheden waarvoor je getraind hebt of nieuwe projecten waar je aan gewerkt hebt of momenteel aan werkt. Je weet nooit waar nieuwe klanten naar op zoek zijn! Mocht je niet beschikbaar zijn, houd hier dan ook rekening mee. Wij gaan 2 maanden voor het einde van je huidige project op zoek naar nieuwe projecten (meer hierover in het volgende deel).

2 - Je beschikbaarheid, het teken dat we nodig hebben

Jouw beschikbaarheid is een essentieel onderdeel van je Malt Strategy profiel. Het stelt ons team in staat om te zien of je aan de verzoeken van de klant kunt voldoen en je daarom mogelijkheden te bieden.

Er zijn twee statussen op Malt Strategy:

 • Beschikbaar: om de 7 dagen bij te werken, waarbij je aangeeft op hoeveel dagen dit van toepassing is. Bijvoorbeeld twee dagen per week in het weekend.

 • Niet beschikbaar: bij te werken volgens jouw planning. Geef in je profiel weer wanneer je weer beschikbaar bent. Dit wordt bijvoorbeeld gebruikt als je al met een opdracht bezig bent of op vakantie bent. Geef aan wanneer je weer beschikbaar bent, zodat er tijdens deze periode geen contact met je wordt opgenomen. Wij zullen je terugkeer echter met je inplannen door 2 maanden voor de beschikbaarheidsdatum contact met je op te nemen. Je zult dan opnieuw opdrachtvoorstellen van ons team ontvangen, die overeenkomen met jouw terugkeerdatum. Als je aan een langdurige opdracht voor een klant bent begonnen, raden wij je aan om je profiel als "Niet beschikbaar" te markeren. Als je daarentegen tijd hebt voor nieuwe kansen, bevestig dan je beschikbaarheid regelmatig (om de zeven dagen) voor maximale zichtbaarheid.

Mocht je nog vragen hebben over hoe je jouw beschikbaarheid kunt bijwerken: bekijk dan hier onze FAQ

Jouw klant heeft een kans genoemd die je niet kunt vervullen? Wij zijn er om hierbij te helpen door 2 eenvoudige stappen te volgen:

 • Deel de projectgegevens met Malt. Vul een eenvoudig formulier in met de projectgegevens. Het team van Malt neemt contact op met de klant om de projectopdracht te valideren en op zoek te gaan naar de beste consultant.

 • Verdien een doorverwijsbonus als de positie via Malt wordt vervuld. Als de klant met een consultant van Malt werkt, verdien jij 5% van het gefactureerde projectbedrag.

3 - Antwoord geven op kansen, de sleutel tot jouw succes

Malt Strategy is een exclusieve gemeenschap van management consultants en interim-managers, wat betekent dat jij het voor het zeggen hebt. Ons team werkt hand in hand met je samen om de projecten te identificeren die aansluiten bij jouw interesses, tarieven en expertise. Je krijgt ondersteuning van een toegewijde Malt specialist die jouw unieke behoeften begrijpt en altijd beschikbaar is tijdens je project, van begin tot eind. Dit is de belangrijkste reden waarom een bijgewerkt profiel echt belangrijk is: hoe beter ons team begrijpt wie je bent en wat je wilt, hoe beter wij inkomende mogelijkheden met jouw profiel kunnen matchen.

Dus hoe werkt dit precies?

Een kans krijgen en beantwoorden

Aangezien Malt Strategy een gesloten gemeenschap is, komen de kansen naar jou toe via het Malt team en om meer precies te zijn, via jouw inbox. De stappen gaan als volgt:

 • 1. Je ontvangt de details van het project van de klant in je inbox en wordt gevraagd of je geïnteresseerd bent of niet.

null

 • 2. Als je "Solliciteer" hebt geselecteerd, krijg je vervolgens de gelegenheid om jezelf voor te stellen, jouw tarief te bevestigen en eventuele beperkingen op te geven die je hebt met betrekking tot dit project (bijv.: je kunt niet op maandag werken).

null

 • 3. Je kunt dan aangeven welke ervaring je hebt met betrekking tot het project dat is voorgesteld (bijv.: de klant is op zoek naar een consultant met ervaring op het gebied van cyberbeveiliging. Als je aan die vereiste voldoet kun je dit nader toelichten zodat je opdrachtgever weet dat je een goede match bent). Heb je meerdere ervaringen om te delen? Geen probleem, je kunt er twee delen.

null

 • 4. Klik nog een laatste keer op "Solliciteer" en jouw sollicitatie is verzonden. Of je het nou project krijgt of niet, een lid van het Malt team zal contact met je opnemen zodra de klant een keuze heeft gemaakt.

Je bent nu helemaal klaar voor jouw eerste stappen in Malt Strategy. Heb je nog meer vragen? Bekijk hier onze Collectie over Malt Strategy of neem contact op met ons team op dit adres: [email protected]