Bij Malt introduceren we een manier van werken waar iedereen van profiteert. Wat bedoelen we daarmee? Op ons platform worden freelance opdrachten in een veilige omgeving uitgevoerd. Malt is ooit opgericht met het idee om alle soorten klanten in contact te brengen met alle soorten freelancers. En nog belangrijker, om ervoor te zorgen dat ze volgens drie belangrijke principes samenwerken:

1) Controle juridische documenten van freelancers:

 • Freelancers kunnen alleen voor een opdracht betaald worden als ze bepaalde documenten delen waarmee wij kunnen verifiëren dat hun juridische status in orde is. Als freelancer ben je dus beschermd tegen de wet die zwartwerken tegengaat. Om ervoor te zorgen dat iedereen zich aan deze wet houdt vragen wij freelancers om documenten te delen waarmee zij de juridische status van hun bedrijf kunnen aantonen.
 • Het is belangrijk om te weten dat je al aan een opdracht kunt beginnen voordat de documenten geverifieerd zijn. Maar om een betaling te kunnen ontvangen via het platform moet de controle gedaan zijn.

2) Verzekering:

 • Om onze freelancer community te beschermen en om ervoor te zorgen dat opdrachtgevers ze met een gerust hart kunnen inhuren, biedt Malt in samenwerking met Hiscox een aansprakelijkheidsverzekering voor dienstverleners die via ons platform werken.
 • Alle opdrachten die via ons platform worden uitgevoerd zijn dus verzekerd! Of het nu gaat om schade aan een database of om een incident op de werkplek van een freelancer, je bent gedekt door de verzekering.

3) Snelle & veilige betaling

Soorten projecten

Om freelancers en cliënten op een effectieve manier te laten samenwerken, zijn er op Malt twee soorten projecten: eenmalige en terugkerende opdrachten. De freelancer geeft bij het maken van een offerte aan om wat voor soort opdracht het gaat.

Eenmalige opdracht

Een eenmalige opdracht is een project op korte termijn, met een duidelijk doel (bijvoorbeeld het schrijven van een artikel) of voor een periode van maximaal een maand. Alle opdrachtgevers op Malt kunnen een eenmalige opdracht aangaan. Freelancers kunnen de offerte op elk moment in het project aanpassen, totdat de opdrachtgever aangeeft dat het project afgerond is. De bijbehorende factuur is beter geschikt voor deliverables dan voor gespendeerde tijd.

null

We zien een eenmalige opdracht bij Malt als een simpel project waarvoor de volgende stappen worden doorlopen:

 • De cliënt neemt contact op met de freelancer(s)

 • Ze bespreken wat er nodig is en de freelancer stuurt een offerte

 • Na goedkeuring van de offerte verandert de status op Malt van voorstel naar project

 • De freelancer gaat in de afgesproken periode aan de slag met de opdracht

 • Als het werk klaar is geven beide partijen op Malt aan dat de opdracht is afgerond en wordt er automatisch een factuur aangemaakt

 • De freelancer wordt gemiddeld binnen drie werkdagen betaald

 • De cliënt en de freelancer kunnen in de 30 dagen na het project een beoordeling achter laten op het profiel van de ander

Let op: als een project meer dan een maand in beslag neemt is dit niet de beste manier van werken, omdat je pas na afloop wordt betaald. Maar je kunt het project natuurlijk ook opdelen in verschillende offertes, of kiezen voor een terugkerende opdracht, mits de cliënt hiervoor in aanmerking komt. 

Terugkerende opdracht (lange termijn)

Terugkerende opdrachten op Malt zijn het meest geschikt voor projecten op lange termijn. Het werk wordt opgesplitst en aan het eind van elke maand wordt een factuur verstuurd. Op de offerte geef je aan hoeveel maanden je aan de slag gaat en hoeveel dagen of uur je per maand werkt (bijvoorbeeld een project van 4 maanden, met 15 werkdagen per maand, voor 500 euro per dag).

null

Op de interface van Malt zie je een overzicht van het aantal maanden dat is verstreken en hoeveel maanden er nog over zijn. Hier worden ook je facturen en besteloverzicht gecentraliseerd. Op deze manier kun jij een professionele relatie op lange termijn opbouwen met je cliënt en weet je zeker dat je aan het eind van de maand het afgesproken tarief uitbetaald krijgt, zonder dat je eerst het project hoeft af te ronden. Om betaald te worden moet je aan het eind van de maand aangeven hoeveel uur je precies hebt gewerkt. En goed om te weten is dat, in tegenstelling tot bij eenmalige projecten, freelancers gedurende het project het uurtarief, dagtarief, Btw-tarief of de juridische status van hun bedrijf kunnen aanpassen (neem contact op met Malt als er iets gewijzigd moet worden).

Naast de gebruikelijke informatie op een factuur, vullen freelancers bij een terugkerend project ook de volgende dingen in:

 • Startdatum project

 • Frequentie (indicatie van het aantal dagen/uren werk per maand)

 • Projectduur*

 • Dagelijks tarief of uurtarief (de freelancer kan kiezen)

*De projectduur is op basis van kalendermaanden, niet van voortschrijdende maanden. Dat betekent dus dat wanneer een freelancer van 15 januari tot 15 februari aan een project werkt, er 2 maanden op de factuur komen te staan. Er wordt aan het eind van elke kalendermaand een factuur aangemaakt.

Voor een terugkerend project worden de volgende stappen doorlopen:

 • De cliënt neemt contact op met de freelancer(s)

 • Ze bespreken wat er nodig is en de freelancers stuurt een offerte voor een terugkerend project, mits de cliënt hiervoor in aanmerking komt

 • Na goedkeuring van de offerte verandert de status op Malt van voorstel naar project

 • Freelancers krijgen aan het eind van elke maand een activiteitenrapport waarin ze kunnen invullen hoeveel dagen/uren ze die maand hebben gewerkt. De cliënt keurt dit rapport goed

 • Als de cliënt het rapport heeft goedgekeurd, ontvangt de freelancer na een paar dagen de betaling

Na het lezen van dit artikel heb je alle informatie die nodig is om met vertrouwen een offerte op te stellen. Tijd om aan de slag te gaan!

Inhoud