Eerder deze week organiseerden we ons eerste product launch evenement bij Malt om onze nieuwe functies te onthullen die de Malt-marktplaats zullen verbeteren en de gebruikerservaring voor bedrijven en freelancers zullen verbeteren.

Sinds we Malt bijna tien jaar geleden hebben gelanceerd, zijn we nogal druk geweest om onze droom na te jagen om een wereld te creëren waar iedereen vrij is om de beste mensen te kiezen om mee samen te werken. We geloven dat succes wordt aangedreven door de combinatie van de juiste mensen, het juiste team en de juiste projecten en dat behendigheid en flexibiliteit daarbij kernwaarden zijn.

Om ons te helpen deze wereld te realiseren in alle industrieën en bedrijven van alle soorten en maten, hebben we vorig jaar Comatch overgenomen. Samen hebben we een marktplaats gebouwd van meer dan 500.000 freelancers, onafhankelijke management consultants en industrie-experts die werken aan projecten voor meer dan 60.000 bedrijven.

Het is een druk jaar geweest en we zijn enthousiast om aan te kondigen waar we achter de schermen aan hebben gewerkt. Hier is een overzicht van enkele fonkelnieuwe toevoegingen aan de Malt-marktplaats om jou te helpen #FreelanceInTheFastLane.

Applicant Tracking System

We hebben de manier waarop freelancer sollicitaties aan klanten worden gepresenteerd volledig veranderd. Door een nieuwe navigatie vrij te geven, kunnen klanten gemakkelijk toegang krijgen tot het gehele inhuurproces, van het zoeken naar een freelancer en direct chatten met freelancers binnen de Malt-marktplaats tot het beheren van het project, het goedkeuren van het aantal gewerkte uren van een freelancer en het bijhouden van de voortgang met onze analysetool. Binnenkort kunnen klanten in slechts een paar klikken freelancers vinden, kiezen, beheren en met hen communiceren.

null

ERP-systeemintegratie

We weten dat veel van onze zakelijke klanten werken met ERP-systemen of Vendor Management Systems (VMS) die hen helpen controle te hebben over hun inkoopprocessen, allemaal op één plek.

We zijn verheugd onze nieuwe ERP-integratie aan te kondigen met meer dan 85 ERP-oplossingen, waaronder Oracle, SAP Ariba, Workday en nog veel meer. Dit betekent dat onze klanten het proces van het inhuren van freelancers, inclusief goedkeuringen en rapportage, gemakkelijk kunnen beheren.

De integratie betekent dat zodra je een freelancer vindt, de offerte met slechts één klik rechtstreeks naar het ERP-systeem van je bedrijf gaat. Budgetaanvragen worden automatisch ingevuld en ter goedkeuring ingediend. Zodra je budgetaanvraag is goedgekeurd, wordt deze automatisch bijgewerkt op Malt zodat je project direct kan starten.

null

Verbetering van de ervaring voor freelancers

Het vinden van de perfecte match tussen freelancers en projecten gaat niet alleen over expertise. Het gaat ook over bredere vaardigheden en een afstemming van waarden tussen het individu en de organisatie. Daarom is het zo belangrijk dat onze freelancers up-to-date en gedetailleerde profielen hebben. We hebben het proces van het bijwerken van hun profielen gemakkelijker gemaakt, zodat ze snel kunnen worden gekoppeld aan de juiste projecten op het juiste moment.

Financierings Opties

We halen de financiële stress uit freelancen door de betaling zelf af te handelen. We zorgen ervoor dat onze freelancers binnen 10 dagen na het einde van het project worden betaald, terwijl onze klanten binnen hun standaard betalingstermijnen betalen (meestal 30 of 60 dagen). Dit betekent dat freelancers geen betalingen hoeven na te jagen en bedrijven nog steeds de betaling beleidslijnen van hun bedrijf kunnen volgen.

En enkele functies die binnenkort komen zijn…

De Malt-app voor freelancers

We zijn toegewijd aan het creëren van tools die onze freelancers helpen bij het vinden en beheren van hun projecten, zelfs onderweg. Onze app is erg populair omdat het freelancers in staat stelt snel te reageren op nieuwe kansen en hun bedrijf te beheren vanaf hun telefoon. Binnenkort lanceren we onze vernieuwde app met meer intuïtieve navigatie en nieuwe functies, zoals het delen van kansen met andere freelancers in uw netwerk.

Malt wereldwijd uitbreiden

In de afgelopen paar jaar hebben we Malt gelanceerd in Duitsland, Nederland, België, Spanje en meer. Een wereldwijd groeiend bedrijf betekent dat we rekening moeten houden met de lokale behoeften in elke markt. Na onze meest recente lancering in het Verenigd Koninkrijk, voegen we de mogelijkheid toe om in nieuwe valuta te betalen en betaald te worden.

null

Dus, hoe matcht Malt eigenlijk freelancers met klanten en hun projecten?

We hebben twee machine-learning algoritmen achter onze matching processen. Het zoekalgoritme suggereert de meest relevante freelancer, op basis van het matchen van de titel, de beschrijving en de ervaring van de klant met de project brief van de klant. Dit algoritme leert ook wat het meest relevant is op basis van de freelance profielen die een klant historisch heeft geselecteerd.

Het tweede algoritme is complexer en we gebruiken het wanneer een klant niet zeker weet waar hij naar op zoek is. We proberen te begrijpen welke vaardigheden en type ervaring de klant nodig heeft, terwijl we begrijpen welke freelancers waarschijnlijk beschikbaar en geïnteresseerd zullen zijn op basis van hun activiteit en geschiedenis op Malt.

Voor complexe projecten worden onze algoritmen ondersteund door ons geweldige sourcing team dat freelancers zoekt en verifieert voor klantprojecten. Dat is de schoonheid van Malt - we kunnen de kracht van AI combineren met een menselijke touch.

We gebruiken onze data om ons matching algoritme te verbeteren en een beter begrip te krijgen van vraag en aanbod.

Malt-verhalen

We hadden het geluk om tijdens Freelancing in the Fast Lane Erwan Girard, Chief Product Officer bij Scality, en een van onze langdurige freelancers, Luz Delgado, te verwelkomen.

Scality

Scality werkt al 18 maanden samen met Malt en vandaag heeft 80-85% van de teams freelancers ingehuurd om projecten te leveren en bestaat het product- en engineering team uit ongeveer 15% Malt-freelancers.

Wanneer we een behoefte hebben, kijken we of het vaardigheden vereist, of dat het vaardigheden plus diepgaande ervaring of kennis van ons product vereist. We kijken ook of dit een lange termijn behoefte of een korte termijn behoefte is (korte termijn is 1-6 maanden). In het geval dat we een vaardigheid nodig hebben die we niet hebben, maar het gaat om een korte termijn project en er geen specifieke tribale productkennis nodig is, zouden we een freelancer inhuren.

Chief Product Office at Scality

Erwan deelde enkele voordelen die Scality heeft gevonden bij het gebruik van freelancers, van het verleiden van medewerkers om het onboarding proces te formaliseren tot het krijgen van een externe kijk op werkwijzen, die zowel de dingen die ze goed doen versterkt als uitdagingen biedt voor gebieden waar ze kunnen verbeteren.

Luz Delgado

Luz is een freelance Service Designer die al meer dan zeven jaar Malt gebruikt. Ze vindt freelancen beter bij haar levensstijl passen, vooral omdat ze ADHD heeft, wat betekent dat ze in haar eigen ritme kan werken en haar de mogelijkheid geeft om deel te nemen aan verschillende activiteiten - van het geven van ontwerp cursussen tot werken met non-profitorganisaties. Na te hebben gewerkt met Orange Bank, Manpower Group en de Franse overheid, geeft Luz de voorkeur aan het werken aan langetermijnprojecten om zich deel te voelen van een team.

Ik vind het leuk dat ik mijn eigen klanten naar Malt kan brengen en ik vind het gemakkelijker om met klanten over geld te praten omdat mijn tarieven er al op staan. Malt regelt alles voor mij - facturering, belasting, het berekenen van de tijd voor langetermijnprojecten en betaling binnen 10 dagen. Het is gemakkelijker voor alle betrokkenen.

Product designer

Bedankt voor het helpen bouwen van de toekomst van werk!

We zijn trots om voorop te lopen in het veranderen van de manier waarop mensen werken en het ontwerpen van een wereld waar iedereen kan kiezen met wie ze werken om projecten uit te voeren en bedrijven te schalen.

En we zijn dankbaar voor jou - onze gemeenschap van freelancers en klanten - die toegewijd zijn aan het werken met de juiste mensen om projecten te stimuleren en impact te maken.

We hebben nog groter nieuws dat in september komt waar we niet op kunnen wachten om met je te delen.

Wil je meer details? Bekijk nu de Product Launch.