Richt je op je kernvaardigheden

Hoewel het verleidelijk kan zijn om elke vaardigheid in je arsenaal te laten zien om je profiel uit te breiden, werkt deze aanpak vaak averechts op platforms zoals Malt. Richt je in plaats daarvan op je kernvaardigheden en aanbiedingen om een duidelijk en overtuigend profiel te presenteren voor potentiële klanten. Klanten zoeken freelancers die uitblinken in hun respectievelijke vakgebieden en aanzienlijk kunnen bijdragen aan het succes van projecten. Sterker nog, ons onderzoek "Freelancen in Europa" heeft aangetoond dat 64% van de freelancers geloven dat ze over meer gespecialiseerde vaardigheden beschikken dan hun klanten. Om je geloofwaardigheid verder te versterken, koppel je je competenties aan relevante ervaringen die op je profiel worden vermeld.

null

💡 Pro-tips

 • Gebruik de functie 'Topvaardigheden' om je meest waardevolle en bekwame vaardigheden te benadrukken.

 • Zorg ervoor dat de beschrijvingen van je professionele ervaringen en academische achtergrond overeenkomen met en de vaardigheden op je profiel ondersteunen voor consistentie.

 • Ga verder dan alleen het noemen van vaardigheden - geef meer informatie over je diepgaande kennis op bepaalde gebieden door specifieke methodologieën, technologieën, tools, enz. te vermelden.

 • Als je niche-expertise hebt, moet je dit zeker opnemen omdat dit gerichte klanten kan aantrekken.

 • Als je een gespecialiseerde brancheachtergrond of bewezen staat van dienst hebt, benadruk dit dan als een verkoopargument via "Branchekennis".

Hoewel het benadrukken van sterke punten belangrijk is, vermijd een overmatig aantal vaardigheden dat je profiel kan overweldigen en je onsamenhangend kan laten lijken. We raden aan om jezelf te beperken tot ongeveer 30 vaardigheden/ervaringen voor een gemakkelijk te verteren profiel.

Stap in de schoenen van je klant

Op Malt vinden klanten freelancers op twee hoofdmanieren - ofwel door te zoeken naar specifieke vaardigheden/zoekwoorden of door een projectbrief te plaatsen die wordt gematcht met relevante profielen via Malt Plus. In beide gevallen koppelt het Malt-algoritme je competenties aan de behoeften van de klant. Daarom zijn de zoekwoorden in je profiel cruciaal voor zichtbaarheid bij klanten met passende projecten. Zorg ervoor dat je profiel de zoekwoorden bevat waar potentiële klanten waarschijnlijk naar zullen zoeken door het volgende te doen:

 • Maak gebruik van de samengestelde vaardighedenlijst en gebruik specifieke, branchestandaard vaardigheidsnamen.

 • Let bij het toevoegen van een vaardigheid via de zoekbalk op hoe vaak die vaardigheid voorkomt op profielen van freelancers. Dit geeft inzicht in de meest gevraagde vaardigheden op Malt.

 • Gebruik succesvolle profielen van freelancers in jouw vakgebied als referentie voor effectieve vaardigheidsweergaven.

💡Pro-tips

 • Stel een herinnering in om regelmatig je vaardigheden te bekijken en bij te werken naarmate je expertise groeit.

 • Het is belangrijk om te erkennen dat je vaardigheden en expertise voortdurend zullen evolueren gedurende je freelancecarrière. Door regelmatig je vaardigheden op je Malt-profiel te bekijken en bij te werken, zorg je ervoor dat het een nauwkeurige weergave blijft van je huidige capaciteiten. Het instellen van een jaarlijkse herinnering om je profiel bij te werken is een eenvoudige manier om het in lijn te houden met je groeiende vaardigheden.

 • Je Malt-profiel is je virtuele etalage, en het verwoorden van je vaardigheden is je grootste kans om ideale klanten en projecten aan te trekken. Door je gespecialiseerde sterke punten te benadrukken, klantvriendelijke terminologie te gebruiken en je vaardigheden in lijn te houden met de huidige aanbiedingen, zul je een overtuigend profiel creëren dat je positioneert als de perfecte match voor de behoeften van je potentiële klanten. Met deze op maat gemaakte benadering van vaardighedenselectie maximaliseer je de zichtbaarheid voor het werk waar je het meest gepassioneerd over bent.

Ben je klaar om je expertise te laten zien? Voltooi nu je profiel!

Inhoud