Als zzp’er is zelfstandigheid natuurlijk je tweede naam, maar toch kun je soms best even wat hulp of inspiratie gebruiken. Niks mis mee, want je hoeft echt niet altijd zelf het wiel uit te vinden. Ook voor het vinden van nieuwe opdrachten of juist voor het vinden van iemand die jou kan helpen zal je soms even uit je ‘ik doe het allemaal zelf wel’-modus moeten stappen. Gelukkig zijn er allerlei handige blogs en online groepen te vinden waar je hiervoor terecht kunt. Wij hebben er acht voor je op een rijtje gezet. 

Frankwatching

Als eerste hebben we Frankwatching.com. Hier delen ruim 400 experts dagelijks hun kennis over online trends. Hiernaast vind je er webinars, trainingen en vacatures. Je vindt er onder andere artikelen met thema’s als ‘B2B trends in 2022’, ‘lessen in personal branding’ en ‘opvallende trends voor social media’. Een echte aanrader voor iedere ZZP’er in de online marketing, content of social media! Ook de cursussen die Frankwatching aanbiedt zijn van goede kwaliteit.

ZZP’er, Durf Te Vragen

ZZP vraagje? Krijg snel antwoord bij ZZP’er, Durf Te Vragen. Met 23.000 leden en strenge regels tegen reclames kan je hier altijd een snel en eerlijke antwoord op je vraag vinden.

Ambitieuze Meisjes

Ben je een vrouwelijke ZZP’er en ben je op zoek naar een online groep waar je terecht kunt om al je vragen te stellen en nieuwe opdrachten te vinden? Dan is de Facebookgroep Ambitieuze Meisjes echt iets voor jou. Met meer dan 45.000 leden is dit de grootste groep voor vrouwelijke ondernemers van het land. Hier vind je met name onderneemsters uit de creatieve sector, de meeste vragen en opdrachten zijn dus gericht op deze groep.

Dutch Girlboss

Ook Dutch Girlboss, opgezet door Paulien van Eerdenburg van Nowherdays, is een soortgelijke Facebookgroep. Met de bijna 10.000 leden een iets kleinere, dat wel, maar dat biedt juist kansen. Ook hier kun je terecht met al je vragen over het ondernemerschap en kun je reageren op verschillende oproepen. Het voordeel aan deze kleinere groep is dat je een grotere kans hebt om op te vallen tussen de reacties. Zelf kun je hier natuurlijk ook op zoek naar de nodige ondersteuning. Zeker weten dat er iemand voor je bij zit!

ZZP Daily

Een handig platform over financiën is Zzp Daily. Hier vind je allerlei handige tips over het opzetten van je administratie, klanten vinden, je uurtarief bepalen en nog veel meer. Ook vind je er bijvoorbeeld artikelen over waar je het best je zakelijke rekening op kunt zetten, hoe je een blog opstart en waar je een goede boekhouder vindt die géén rib uit je lijf kost.

MT/Sprout

MT/Sprout is het platform voor ondernemers achter startups en scaleups, maar ook als ZZP’er is het een interessante site vol inspiratie. Je leest hier verschillende nieuwtjes over het ondernemerslandschap, interviews met ervaren ondernemers en bedrijven, succesverhalen en allerlei handige informatie over het runnen van een bedrijf. Hiernaast vind je er interessante en praktische podcasts vol tips en adviezen.

IMU

De IMU, oftewel de Internet Marketing Unie, is het grootste online marketing platform van Nederland. Op deze site kun je terecht voor blogs over bijvoorbeeld het verhogen van conversie, het optimaliseren van je website en tips op het gebied van SEO. Ook vind je er interessante artikelen zoals ‘Is dropshippen oplichterij?’ en ‘Koud bellen: yay or nay?’. Ook leuk: ze bieden allerlei onlinecursussen en gratis te downloaden e-books en handleidingen.

ZiPconomy

ZiPconomy is een onafhankelijke kennisplatform en community met als doel eigenzinnige meningen over de flexibilisering van organisaties en de markt voor interim professionals bij elkaar te brengen.  ZiPconomy stimuleert innovatie door kennis te delen (on- en offline), door mensen en ideeën bij elkaar te brengen en door het uitvoeren van onderzoek.

We hopen dat jullie hier de nodige inspiratie en informatie uit kunnen halen zodat het leven als ZZP’er wellicht ietsje makkelijker wordt. Laat je het ons weten als je nog een goede toevoeging hebt? Vinden we leuk! Stuur een mail naar [email protected].