Met de opkomst van ChatGPT, videomateriaal, digitale interactiviteit en klantbeleving draait 2024 meer dan ooit om onderdompeling en ervaring.

Omarmen van Snackbare Content

Volgens Marina Detienne, Marketingdirecteur EMEA Zuid bij Talend, heeft het landschap van contentformats een significante evolutie ondergaan. Van traditionele papieren formats zoals boeken en whitepapers is de focus verschoven naar makkelijk verteerbare content op sociale netwerken. Deze verschuiving heeft geleid tot de prominente positie van formats zoals video's op platforms zoals TikTok, Instagram Reels en YouTube Shorts. In 2023 zijn deze formaten de favoriete communicatiemiddelen geworden en zijn ze alomtegenwoordig op alle platforms. Het benutten van deze video's kan opmerkelijke resultaten opleveren, aangezien de algoritmes van de platforms ze actief promoten, wat zorgt voor ongeëvenaarde zichtbaarheid en snelle betrokkenheid van het publiek. Een opmerkelijke studie van HubSpot benadrukt deze trend en onthult dat meer dan 31% van de wereldwijde marketeers momenteel investeert in kortdurende videocontent, waarbij 46% de doeltreffendheid ervan bevestigt in het versterken van de betrokkenheid en het opleveren van tastbare resultaten. Als aanvulling op deze op video gerichte strategie spelen beknopte en makkelijk verteerbare artikelen die in slechts enkele minuten kunnen worden opgenomen een essentiële rol in de aanpak van snackbare content.

Uitbreiding van Touchpoints op Sociale Netwerken

De toename van touchpoints met het doelpubliek over verschillende sociale netwerken is van cruciaal belang geworden. Verschillende platforms zoals TikTok, LinkedIn en YouTube eisen unieke en originele inhoud die elders niet te vinden is. Zoals Nadine Lindt, Digital Marketing Manager bij Bosch, uitlegt, heeft de opkomst van sociale media een krachtig communicatiekanaal geïntroduceerd dat fundamenteel gebruikersgedrag, consumptiepatronen, interacties en vatbaarheid voor invloed heeft veranderd. Deze dynamiek heeft nieuwe mogelijkheden onthuld voor marketeers, waaronder zeer gerichte gesponsorde advertenties en influencer-marketing met ongekende mogelijkheden voor prestatietracking. Bijzonder belangrijk is de opkomst van sociale zoekopdrachten. Tegen 2024 worden sociale netwerken naar verwachting gebruikt als zoekmachines door internetgebruikers, vaak nog voor het gebruik van conventionele zoekmachines zoals Google.

Versterking van SEO-strategieën

Zoekmachineoptimalisatie (SEO) blijft een tijdloze hoeksteen van een effectieve marketingstrategie. Ondanks die blijvende aanwezigheid is de relevantie ervan niet afgenomen. De voortdurende evolutie van zoekalgoritmen benadrukt de aanhoudende behoefte aan SEO-experts om zowel kortetermijn- als langetermijnwinstgevend verkeer te genereren. De verantwoordelijkheden van deze experts zijn uitgebreid naar het optimaliseren van diverse multimedia-inhoud en het bijhouden van de laatste trends en ontwikkelingen. Als gevolg hiervan wenden veel merken en bedrijven zich tot freelancers om aan hun SEO-behoeften te voldoen. Elba Saavedra, een freelancer op Malt, benadrukt het belang van voortdurende bijscholing van freelancers, gezien de voortdurende evolutie van trends en platforms. Deze toewijding aan het verbeteren van vaardigheden bevordert betrouwbare resultaten, solide reputaties en blijvend succes.

Vind jouw SEO-expert op Malt

In de marketingindustrie, waar trends en platforms voortdurend evolueren, is voortdurende bijscholing voor freelancers vanzelfsprekend. Onze beste garantie is een goed uitgevoerde opdracht. Daarom doen we extra moeite om onze vaardigheden bij te werken, op de hoogte te blijven en een solide, betrouwbaar persoonlijk merk op te bouwen.

Elba Saavedra

Freelancer op Malt

Het gebruik van data voor gepersonaliseerde content

In 2024 is een grondig begrip van data-analyse essentieel, voornamelijk vanwege de opkomst van personalisatie. Het tijdperk van massale, generieke verspreiding van content, gekenmerkt door uitgebreide e-mailcampagnes en generieke advertenties, heeft plaatsgemaakt voor gepersonaliseerde contentlevering die gericht is op het creëren van op maat gemaakte klantervaringen. Marina Detienne benadrukt deze verandering en bevestigt dat de verschuiving van 'massa'-marketing naar gerichte strategieën een belangrijke ontwikkeling is. Personalisatie, mogelijk gemaakt door uitgebreide klantgegevens, stelt marketeers in staat om content op maat te maken voor specifieke demografische groepen. Fernando Jofre, een freelancer bij Malt, benadrukt het belang van het creëren van opgesplitste content die aansluit bij nauwkeurig gedefinieerde doelgroepen. Datawetenschappers zijn zeer gewild in deze context, waarbij bedrijven slim gebruikmaken van freelancers met een mondiale visie, inzicht in de concurrentie en innovatieve perspectieven.

Freelancers hebben een wereldwijde visie die wij als interne medewerkers doorgaans niet hebben. Ze hebben ook ervaring met de concurrentie en brengen vaak nieuwe ideeën en frisse perspectieven naar het interne team.

Antonio Abalos

CEO van AMARILLO YELLOW (voormalig Marketingdirecteur van Netflix)

Het promoten van authenticiteit en inclusie

In een tijd waarin consumenten, vooral de kritische Generatie Z, nauwlettend de standpunten van merken en bedrijven over sociale en duurzaamheidskwesties onderzoeken, staan authenticiteit en transparantie bovenaan. Merken die oprecht bepaalde waarden belijden, moeten deze transparant communiceren, met in gedachten het kritische oog van consumenten die snel elke vorm van greenwashing blootleggen. De moderne consument verlangt naar een 'gehumaniseerde' verbinding met producten en diensten, wat strategieën vereist die in lijn zijn met de dynamiek van sociale inhoud en een authentieke bedrijfsethos. Elba Saavedra benadrukt de cruciale rol van eerlijkheid en emotionele resonantie bij het opbouwen van deze verbinding met het publiek.