Een freelancer zoeken Een project indienen
Malt welcom

Welkom op het Malt-profiel van Sophie!

Met Malt heb je toegang tot de beste freelance consultants voor jouw opdrachten. Neem contact op met Sophie om te vertellen waaraan je behoefte hebt of zoek andere profielen op Malt.

Sophie Bosten

Marketing & branding voor creatieve ondernemers

Kan reizen naar Den Haag

 • 52.07114
 • 4.29916
 • Indicatief tarief € 400 / dag
 • Werkervaring 2-7 jaar
Een opdracht voorstellen De opdracht kan alleen van start gaan nadat je de offerte van Sophie hebt geaccepteerd.

Deze freelancer heeft aangegeven parttime beschikbaar te zijn, 1 dag per week, maar heeft dit meer dan 7 dagen niet meer bevestigd.

Parttime , 1 dag per week

Een opdracht voorstellen De opdracht kan alleen van start gaan nadat je de offerte van Sophie hebt geaccepteerd.

Locatie en reizen

Locatie
Den Haag, ZH, Nederland
Kan bij je op kantoor werken in
 • Den Haag en 50 km rondom

Voorkeuren

Tijdsduur van de opdracht
≤ 1 week
Sector
 • Cultuur
 • Kunst & ambachten
 • Uitgeverij

Checklist

Malt-handvest ondertekend
Het handvest bekijken

Geverifieerd e-mailadres

Talen

 • Nederlands

  Tweetalig / moedertaal

Categorieën

Vaardigheden (10)

Sophie in het kort

Als creative en social media manager heb ik in de afgelopen verschillende rollen op me genomen. Ik heb onder andere gewerkt bij een uitgever in het boekenvak, bij Café Theater Festival en voor veel verschillende artiesten, bands en makers waaronder The Tambles en Certain Animals.

In 2023 heb ik Buro Beat opgericht. Hét bureau voor creatieve makers en artiesten die van hun ideeën plannen willen maken. Ik help ze met het opzetten van onder andere marketing- en social media strategieën en coach ze in het creatieve ondernemerschap dat ook bij maker- of artiest-zijn komt kijken. Buro Beat werkt voor individuele makers, bands en culturele organisaties.

Naast het individueel werken met mensen geef ik ook workshops over het inzetten van social media en branding in de culturele sector. Hiermee put ik uit mijn jarenlange podiumervaring, die ik onder andere heb opgedaan bij Roes, waarmee ik zelf theater maak en in het professionele theatercircuit in Nederland optreed.

Naast mijn creatieve insteek en probleemoplossende vermogen, ben ik zeer goed in planning en strategie. Ik ontwikkel concepten en help indien nodig bij de uitvoering daarvan. Daarnaast ben ik assertief, zeer zelfstandig en werk ik efficiënt.

Werkervaring

Buro Beat

Oprichter

The Hague, Netherlands

januari 2023 - Vandaag (2 maanden)

Buro Beat is hét bureau waar ideeën plannen worden. Met Buro Beat worden makers, schrijvers en artiesten geholpen zichzelf op de kaart te zetten. Niet alleen door middel van creatieve conceptontwikkeling, maar ook door hulp in de uitvoering: van social media tot boekingen en van persaandacht tot het vinden van de juiste financiering.

Sophie Laurence

Cultuur

Sophie Laurence  - Als freelancer

The Hague, Netherlands

januari 2020 - maart 2023 (3 jaren en 2 maanden)

Voor schrijvers:
Ik werk als redacteur en schrijfcoach voor allerlei verschillende schrijvers. Ik begeleid auteurs door het hele proces van het schrijven, van de eerste letter op papier krijgen tot het boek in de winkel zien te krijgen en het organiseren van de boekrelease. Uiteraard kan de auteur op elk gewenst moment instappen, of dit nou bij de redactie is of als het boek af is en in de markt gezet moet gaan worden.

Voor artiesten:
Dankzij mijn brede kennis help ik artiesten op weg door ze tips te geven over branding, social media en het benaderen van pers. Daarnaast boek ik op dit moment The Tambles, Certain Animals en Ruth Elings. Ook help ik artiesten met concept ontwikkeling, brainstormen, meedenken over nieuwe ideeën en kan ik mijn kennis inzetten voor het werven van fondsen om van die ideeën plannen te maken. Voor theatermakers Theatermakers help ik onder andere door scriptbegeleiding aan te bieden, maar ook door het het helpen ontwikkelen van concepten en door je slim na te laten denken over branding, content en marketing. Op dit moment doe ik de dramaturgie van kleinkunstenaar Lien Cornelissen.

Roes

Cultuur

Theatermaker en zakelijk leider

januari 2021 - Vandaag (2 jaren en 2 maanden)

Roes bestaat uit Judith Oosterwijk (1998) en Sophie Laurence (1998) en maakt voorstellingen over thema's die spelen, op grote en kleine schaal. Want hoe jij je beweegt, loopt dat niet synchroon aan hoe de wereld verandert? Door middel van scherpe, ritmische teksten nemen ze je mee in hun wereld, waarbij ze niet bang zijn scherpe randjes op te zoeken. Het mag best schuren. Graag zelfs! Hun visie op mens en maatschappij vertolken ze door middel van hun gedeelde liefde: muziek. Kleinkunst met invloeden van jazz, folk en stiekem ook wel Beatlesgitaartjes. Ze staan allebei bekend om hun rode haren, eigenwijze blikken en scherpzinnigheid. Ze vormen een goed duo, niet per sé door al deze overeenkomsten, maar vooral doordat ze elkaar aanvullen. Waar Judith de neiging heeft te verdwalen in haar melancholie en in details, is Sophie recht door zee en behoeder van de grote lijnen. Samen doen ze aan lullen én poetsen. www.roesspeelt.nl

The Tambles

Manager sociale media  - Als freelancer

oktober 2019 - Vandaag (3 jaren en 5 maanden)

House of Stories

Redacteur

februari 2022 - september 2022 (7 maanden)

Café Theater Festival

PR & marketing-assistent  - Als freelancer

Utrecht, Netherlands

juli 2021 - juni 2022 (11 maanden)

Het Lief Dagboek

Assistent manager  - Als freelancer

Amsterdam, Netherlands

juli 2018 - februari 2022 (3 jaren en 7 maanden)

www.hetliefdagboek.com

De Mus podium voor variété

Programmamaker  - Als freelancer

Sint Pieterspoortsteeg 33, 1012 HM Amsterdam, Netherlands

januari 2019 - juli 2021 (2 jaren en 6 maanden)

Indebuurt

Freelance journalist  - Als freelancer

Gouda, Netherlands

augustus 2019 - september 2020 (1 jaar en 1 maand)

Opleidingen