Een freelancer zoeken Een project indienen
Malt welcom

Welkom op het Malt-profiel van Ryan!

Met Malt heb je toegang tot de beste freelance consultants voor jouw opdrachten. Neem contact op met Ryan om te vertellen waaraan je behoefte hebt of zoek andere profielen op Malt.

Ryan Grippeling

Software Engineer / DevOps specialist

Thuiswerken vanuit Enschede

 • 52.212261
 • 6.881208
 • Indicatief tarief € 640 / dag
 • Werkervaring 7+ jaar
Een opdracht voorstellen De opdracht kan alleen van start gaan nadat je de offerte van Ryan hebt geaccepteerd.

Deze freelancer heeft aangegeven parttime beschikbaar te zijn, 3 dagen per week, maar heeft dit meer dan 7 dagen niet meer bevestigd.

Parttime , 3 dagen per week

Een opdracht voorstellen De opdracht kan alleen van start gaan nadat je de offerte van Ryan hebt geaccepteerd.

Locatie en reizen

Locatie
Enschede, OV, Nederland
Thuiswerken
Voert zijn of haar opdrachten voornamelijk op afstand uit

Voorkeuren

Tijdsduur van de opdracht
Liever:
 • ≤ 1 week
 • ≤ 1 maand
Vermijd:
≥ 6 maanden
Bedrijfsomvang
Liever:
 • 1 persoon
 • 2 - 10 personen
 • 11 - 49 personen
Vermijd:
 • 250 - 999 personen
 • 1000 - 4999 personen
 • ≥ 5000 personen

Checklist

Malt-handvest ondertekend
Het handvest bekijken

Geverifieerd e-mailadres

Sociale media

Talen

 • Nederlands

  Tweetalig / moedertaal

 • Engels

  Tweetalig / moedertaal

Categorieën

Vaardigheden (37)

 • Methodologieën
 • Beginner Gemiddeld Ervaren
 • TDD
  Beginner Gemiddeld Ervaren
 • Programmeertalen
 • PHP
  Beginner Gemiddeld Ervaren
 • Beginner Gemiddeld Ervaren

Ryan in het kort

Experienced software developer / DevOps engineer. I am crazy about Docker, CI/CD, automating everything and working on back-end systems with all sorts of different languages and frameworks, mostly PHP + Laravel & Symfony.

Werkervaring

Just Eat - Takeaway.com

Digitaal bureau & IT-consultancy

Senior Software Developer

Enschede, OV, Nederland

februari 2020 - februari 2022 (2 jaren)

Ons team was verantwoordelijk voor alle betaalsysteemen binnen Thuisbezorgd / Takeaway / Just Eat. Innovatie, bugfixing, integraties, extreem hoge eisen aan beschikbaarheid en enorme traffic loads.

Fringe Company

Digitaal bureau & IT-consultancy

Software Developer / DevOps Engineer

Deventer, OV, Nederland

februari 2016 - februari 2020 (4 jaren)

Fringe Company is een bedrijf dat zich bezighoudt met het verbeteren en automatiseren van processen binnen het onderwijs, voor zowel de student en docent als administratieve medewerkers binnen de onderwijsinstellingen.

Hier onderhoud en ontwikkel ik samen met zes teamleden meerdere applicaties, waaronder onze grootste applicatie: "Trajectplanner". Ik ben hier begonnen als applicatieontwikkelaar. Ik ontwerp en schrijf nog steeds elke dag met liefde m.b.v. TDD en Agile processen nieuwe features, maar het verschil met een jaar geleden is dat wij als team besloten hebben dat we ook verantwoordelijk zijn voor het draaiende blijven houden van onze applicaties in plaats van dat een hosting partij die zorg draagt. "You build it, you run it."

We hebben ons hard gemaakt voor de beweging richting een cloud based platform (Kubernetes met Docker op Google Cloud) en hebben recentelijk de migraties van onze grootste applicaties succesvol afgerond. Ook hebben we CI/CD geïntroduceerd en zijn we van een wekelijkse release naar soms wel 100+ deploys per dag gegaan. We hebben monitoring ingebouwd zodat wij proactief kunnen acteren als er toch iets mis gaat.

fashionfitr

Software Developer

augustus 2014 - februari 2016 (1 jaar en 6 maanden)

Deventer Ik heb meegeholpen aan het opzetten van een start-up met als oogmerk derving en retourkosten van kleding webshops te verminderen. Dat hebben we gedaan door het kledingstuk in de winkelmand te vergelijken met het merk en de maat die de klant nu aanheeft en daardoor een accurate schatting te geven welke maat de klant het beste past. Ik heb tijdens mijn eerste stage de bestaande codebase opnieuw opgebouwd om gebruik te maken van OOP principes, versiebeheer geïntroduceerd en meerdere nieuwe features binnen de applicatie bedacht en bestaande features uitgebreid. Als eindproject heb ik o.a. een analytics platform opgezet zodat we betere conversie voor onze klanten konden garanderen. Na de afloop van mijn studie ben ik bij dit bedrijf in dienst getreden als applicatieontwikkelaar en heb ik grote stappen kunnen maken in de professionalisatie van onze deployment procedure en de maintainability van onze code. Ik ben verantwoordelijk geweest voor implementatietrajecten en heb een start gemaakt aan samenwerkingsverbanden met andere partijen.

Smartphonemedia

Programmer

Birmingham, UK

februari 2014 - juni 2014 (4 maanden)

I developed apps for iOS, Android and other mobile devices using phonegap. Our clients were mostly made up out of schools in the area that where in need of a solution to reliably and easily supply their students with information about their schedule or area of expertise. Deltion College Programmeren, Applicatieontwikkelaar
·(2011 - 2015)

Opleidingen