Een freelancer zoeken Een project indienen
Malt welcom

Welkom op het Malt-profiel van Margo!

Met Malt heb je toegang tot de beste freelance consultants voor jouw opdrachten. Neem contact op met Margo om te vertellen waaraan je behoefte hebt of zoek andere profielen op Malt.

Margo Witte

Grafisch ontwerper & UX Designer

Kan reizen naar Amsterdam, Arnhem, Den Haag, Rotterdam, Utrecht

 • 52.37243
 • 4.89973
 • Indicatief tarief € 800 / dag
 • Werkervaring 7+ jaar
Een opdracht voorstellen De opdracht kan alleen van start gaan nadat je de offerte van Margo hebt geaccepteerd.

Deze freelancer heeft aangegeven beschikbaar te zijn vanaf 15-12-2022

Tot 15-12-2022

Een opdracht voorstellen De opdracht kan alleen van start gaan nadat je de offerte van Margo hebt geaccepteerd.

Locatie en reizen

Locatie
Amsterdam, NH, Nederland
Kan bij je op kantoor werken in
 • Amsterdam en 50 km rondom
 • Arnhem en 50 km rondom
 • Den Haag en 50 km rondom
 • Rotterdam en 50 km rondom
 • Utrecht en 50 km rondom

Checklist

Malt-handvest ondertekend
Het handvest bekijken

Geverifieerd e-mailadres

Talen

 • Nederlands

  Tweetalig / moedertaal

 • Engels

  Volledige professionele capaciteit

Categorieën

Vaardigheden (10)

Margo in het kort

-- Als grafisch ontwerper en UI/UX-designer help ik bedrijven om boodschappen in visueel sterke en gebruiksvriendelijke uitingen te vertalen.

-- Ik kan voor merken een unieke visuele identiteit maken, websites en software heldere interfaces geven, behoeften van gebruikers bovenhalen en processen enthousiast begeleiden.

-- Mijn werkwijze is veelal participatief: samen bedenken we wat de belangrijkste scopes zijn in een on- of offline uiting. Luisteren vind ik belangrijk om dit daarna te vertalen in een visueel sterke uiting. Ook geef ik workshops om de belangrijkste scopes van een nieuwe website te definiëren – daarin bepalen we dmv specifieke brainstorms welke informatie waar moet komen en hoe dit opgebouwd moet worden. Zodanig dat alle partijen die de site bezoeken aan hun trekken komen en het een logisch en aantrekkelijk geheel is.

-- In een UX-traject vind ik het belangrijk de essentie van een product te begrijpen en hieraan een zo eenduidig en simpel mogelijke vertaling te geven naar een design. Als het voor een gebruiker lijkt alsof alles vanzelf gaat heb ik mijn werk goed gedaan.

-- Ik heb aandacht voor detail zonder het grote plaatje uit het oog te verliezen en beleef plezier aan het zoeken naar de eenvoud en de kern: minder is meer. Daarin ben ik niet snel tevreden en ervaar feedback van derden als ondersteunend. Anderen noemen mij een verantwoordelijk, enthousiast, empatisch en meedenkend teamlid.

Werkervaring

MW | concept & design

UX/UI designer - Graphic designer  - Als freelancer

Amsterdam, Netherlands

januari 2001 - Vandaag (21 jaren en 10 maanden)

—— Sinds 2000 ben ik werkzaam als zelfstandig grafisch ontwerper en UX/ UI designer. Op de Rietveld Academie heb ik veel over ontwerpprocessen geleerd en in de dagelijkse ontwerppraktijk veel over toegepast ontwerpen voor klanten. Het grafisch offline werk uit de beginperiode heeft mede door mijn interesse en opleidingen plaats gemaakt voor online interactie ontwerp. Ook ben ik workshops gaan ontwikkelen om ideëen en wensen van de klant en/of de uiteindelijke gebruiker boven tafel te krijgen. Mijn laatste opdrachten zijn veelal toegespitst op UX/UI design. Naast onderstaande ervaring heb ik met veel plezier gewerkt voor o.a. Royal FloraHolland, Filmfonds, Gemeente Den Haag, Royal HaskoningDHV, IDG, Crédit Agricole, Nationale Opera en Ballet, FNV Veiligheid, Cinema Delicatessen.

Energie-Nederland

UX Designer

4409 Troost Ave, Kansas City, MO 64110, USA

januari 2020 - januari 2022 (2 jaren)

—— Deze branche-organisatie werkt actief en veelvuldig samen met haar leden. Dat proces verliep niet altijd even gestroomlijnd. Om deze samenwerking efficiënter en effectiever te laten verlopen ontstond de wens een digitaal platform te ontwikkelen. In dit traject ben ik gevraagd om het proces op te starten en om, middels user-research (interviews, workshops) met medewerkers en leden, de gebruikerswensen te inventariseren. Bijkomend effect was draagvlak creëeren onder de toekomstige gebruikers. In het ontwikkeltraject waren mijn taken de gebruikerswensen te waarborgen, de gebruikers mee te nemen in de gemaakte keuzes en het platform visueel de identiteit van de opdrachtgever te laten uitstralen. Uiteindelijk is er in relatief korte tijd een MS-platform gebouwd waar iedereen nu een jaar mee werkt. Binnenkort gaan we usertests doen om te kijken wat er verder verbeterd kan worden. agile - workshop (Miro) - interviews - feature matrix model - enquetes - wireframing - prototyping - Xd - Photoshop

PRDCT Customer Data Platform

UX/UI Designer  - Als freelancer

Amsterdam, Netherlands

januari 2020 - januari 2021 (1 jaar)

—— PRDCT levert een Customer Data Platform dat big data tot in detail analyseert en beschikbaar maakt voor marketeers. Onderhoudstechnische overwegingen vereisten een herstructurering van de applicaties van het CDP. Mijn rol hierin was het opnieuw ontwerpen van de manier waarop gebruikers door de complexe materie navigeren. Na het analyseren van de software en interviews met gebruikers en developers heb ik een nieuwe userflow ontworpen en die uitgewerkt middels wireframes en prototypes. Ook heb ik een design system en een style guide ontwikkeld dat in alle apps doorgevoerd kon worden. Gebruikers zijn blij met het versimpelde ontwerp en de developers kunnen snel werken met het design system. agile - interviews - wireframing - prototyping - style guide - design system (Material design) - Xd - Photoshop - CSS3

Museum het Schip

UX/UI Designer  - Als freelancer

januari 2018 - januari 2020 (2 jaren)

—— Museum Het Schip ging met het platform Wendingen meer interactie met het publiek aan: mensen kunnen er zelf hun Amsterdamse School-vondsten toevoegen aan de databank. Tegelijkertijd moest de reguliere website vernieuwd worden, omdat de techniek sterk verouderd techniek was. Binnen een beperkt budget is in workshops met verschillende gebruikersgroepen een inventarisatie van wensen en prioriteiten gedaan die vertaald zijn naar een nieuwe structuur en navigatie. Ook de nieuwe style guide is getest en uitgewerkt met de developers. Het heeft tot een heldere indeling geleid en tot een verbeterd integraal aanbod vanuit het Museum. agile - workshop - wireframing - prototyping - style guide - Xd

Opleidingen

Diploma's